COLLALTO SAN SALVATORE Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene Brut DOCG – baltasis sausas putojantis vynas, pagamintas naudojant Charmat metodą. Vyną sudaro 85% Glera vynuogės, bei likusi dalis Verdisio ir Bianchetta uogos, auginamos ant Susegano kalvos (klasikinė „Prosecco Superiore“ zona).
Vyno pavadinimas yra kilęs iš viduramžių pilies San Salvatore vardo. Aukščiausioje kalvos dalyje, kurioje nuolat pučia vėjai, akmeningo dirvožemio vynuogyne, auginami vynmedžiai, kurie sunokina kvapnias ir vaisiškumu turtingas uogas. Ne veltui Collalto šeima, kiekvienais metais kelia taures, šio puikaus brut putojančio, norėdami pažymėti derliaus pabaigą.
Derlius nurenkamas Rugsėjo mėn. 1-10 dienomis. Vynuogės švelniai spaudžiamos, fermentacija atliekama plieno statinėse, kontroliuojamoje 18° temperatūroje, 3 -6 mėnesius. Vyno brandinimas – 4 mėnesiai plieninėse slėginėse talpyklose, po to 1-2 mėnesiai butelyje.
Vynas šviesiai gelsvos spalvos su žalsvais atspalviais. Kvapuose užuodžiami prinokusių „Golden Delicious“ obuolių ir „Williams“ kriaušių kvapai, persipynę su gėlių tonais. Gomuryje elegantiškas ir gaivus traškumas, palydimas veržlių burbuliukų. Tai puikus aperityvas. Dera su įvairiais užkandžiais, neriebia kepta žuvimi, vegetariška sriuba, risotto, Likutinis cukraus kiekis 9g/l.
Apdovanojimai
2015 – – IWSC – Sidabras
2017 – – International Challenge Gilbert & Gillard – Auksas
2018 – AWC Vienna – Sidabras
2018 – IWSC – Sidabras
2018 – Decanter – Bronza
2019 – Falstaff – Prosecco trophy – 90 Balų
2019 – Mundus Vini – Sidabras
2019 – International Challenge Gilbert & Gillard – Auksas
2019 – IWSC Bronza
2019 – International Wine City Challenge – Sidabras
Wine advocate – 88+
2019 – Tasted 100% Blind – 89/100 Balai
2020 – IWSC – Sidabras
2021 – Wine challenge -The drink business Prosecco Masters – Sidabras