COLLALTO OTTAVIANO Spumante Sui Lieviti Conegliano Valdobbiadene Brut Nature DOCG – sausas baltas putojantis vynas iš Veneto regiono, Valdobbiadene Conegliano apeliacijos Italijoje. Pagamintas iš rankomis rinktų min. 85% Glera ir Verdiso, Bianchetta vynuogių mišinio. Vynuogynas išsidėstęs ant Colfosco kalnyno. Dirvožemis: daugiausia molio. Likutinis cukraus kiekis 0g/l.
Vynuogės švelniai presuojamos ir misa fermentuojasi kontroliuojamoje 16’C temperatūroje nerūdijančio plieno talpose. Vynas tarp balandžio ir birželio mėn. supilstomas į butelius, pridedant šiek tiek vietinių mielių. Šiltesnis oras skatina natūralią refermentaciją butelyje, kaip ir naudojant klasikinį putojančių gaminimo būdą. Tuomet vynas laikomas rūsiuose min. 3 mėn. Kai antrinė fermentacija baigiasi, nėra atliekamas klasikiniame būde naudojamas nuosėdų šalinimas. Nuosėdos lieka butelyje ir suteikia šiam vynui ypatingo miglotumo.
Šis Ottaviano Sui Lieviti vynas gamintas naudojant senovinį putojančių vynų gamybos būdą. Jis reprezentuoja prosecco vynų ištakas. Vyndariai šį vyną skiria įžvalgiajam Conte Ottaviano, kuris buvo vienas pirmųjų pradedančių gaminti teisingą itališką putojantį vyną ir rodyti kelią tobulėjimo link.
Miglotos šiaudų geltonumo spalvos vynas. Burbuliukai intriguojantys ir išliekantys. Aromatas kompleksiškas, dominuoja traškūs vaisiai, elegantiškos gėlės su smulkių prancūziškų saldumynų natomis, kurios čia pasireiškia dėl brandinimo su nuosėdomis, bei minerališkomis prieskoninių žolelių užuominomis. Burnoje tvirtas, kartu gaivinantis ir apgaubiantis, jaučiami vaisiai ir smulkūs kepiniai. Tai elegantiška ir kitokia prosecco vyno versija.
Dera prie žuvies, daržovių ir grybų rizotų, sūrio ir mėsos užkandžių lėkščių. Rekomenduojama patiekti 8-10’C temp. Kad tolygiai pasiskirstytų nuosėdos, prieš patiekiant galima butelį apversti arba patiekti grafine.