COLLALTO OTTAVIANO Spumante Sui Lieviti Conegliano Valdobbiadene Brut Nature DOCG 0,75l
Spalva |
Baltas |
---|---|
Prekės ženklas |
Collalto |
Derliaus metai |
2021 |
Regionas |
Veneto |
Šalis |
Italija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
12 |
Žaliava |
Glera, Verdisio, Bianchetta |
Serviravimo temperatūra, C |
6-8 |
Talpa, l |
0.75 |
17,95 €23,93 €/l
Aprašymas
COLLALTO OTTAVIANO Spumante Sui Lieviti Conegliano Valdobbiadene Brut Nature DOCG – sausas baltas putojantis vynas iš Veneto regiono, Valdobbiadene Conegliano apeliacijos Italijoje. Pagamintas iš rankomis rinktų min. 85% Glera ir Verdiso, Bianchetta vynuogių mišinio. Vynuogynas išsidėstęs ant Colfosco kalnyno. Dirvožemis: daugiausia molio. Likutinis cukraus kiekis 0g/l.
Vynuogės švelniai presuojamos ir misa fermentuojasi kontroliuojamoje 16’C temperatūroje nerūdijančio plieno talpose. Vynas tarp balandžio ir birželio mėn. supilstomas į butelius, pridedant šiek tiek vietinių mielių. Šiltesnis oras skatina natūralią refermentaciją butelyje, kaip ir naudojant klasikinį putojančių gaminimo būdą. Tuomet vynas laikomas rūsiuose min. 3 mėn. Kai antrinė fermentacija baigiasi, nėra atliekamas klasikiniame būde naudojamas nuosėdų šalinimas. Nuosėdos lieka butelyje ir suteikia šiam vynui ypatingo miglotumo.
Šis Ottaviano Sui Lieviti vynas gamintas naudojant senovinį putojančių vynų gamybos būdą. Jis reprezentuoja prosecco vynų ištakas. Vyndariai šį vyną skiria įžvalgiajam Conte Ottaviano, kuris buvo vienas pirmųjų pradedančių gaminti teisingą itališką putojantį vyną ir rodyti kelią tobulėjimo link.
Miglotos šiaudų geltonumo spalvos vynas. Burbuliukai intriguojantys ir išliekantys. Aromatas kompleksiškas, dominuoja traškūs vaisiai, elegantiškos gėlės su smulkių prancūziškų saldumynų natomis, kurios čia pasireiškia dėl brandinimo su nuosėdomis, bei minerališkomis prieskoninių žolelių užuominomis. Burnoje tvirtas, kartu gaivinantis ir apgaubiantis, jaučiami vaisiai ir smulkūs kepiniai. Tai elegantiška ir kitokia prosecco vyno versija.
Dera prie žuvies, daržovių ir grybų rizotų, sūrio ir mėsos užkandžių lėkščių. Rekomenduojama patiekti 8-10’C temp. Kad tolygiai pasiskirstytų nuosėdos, prieš patiekiant galima butelį apversti arba patiekti grafine.
Apie Collalto
Didžioji „Collalto“ grafų istorijos era prasidėjo 958 m., kai Italijos karalius Berengarius padovanojo grafui Rambaldui I - ąjąm žemes Treviso kalvų papėdėje. Taip prasidėjo intriguojanti istorija, kurią galima pavadinti - epinė poema, apie riterišką ištikimybę ir pagarbą savo žemei. Nuo 1110 metų Collalto protėviai iš kartos į kartą saugojo ir puoselėjo savo valdas prosecco kalvose, sąmoningai plėtojo žemės ūkį, vynuogininkystės tradicijas, bei saikingai naudojo gamtos išteklius. Šios šeimos istorijos puslapyje galima paminėti architektūrinį paminklą - San Salvatore pilį, statytą giliais viduramžiais, kaip stiprybės ir valdingumo simbolį.
Šiandien bendrovei vadovauja princesė Isabella Collalto de Croÿ, princo Manfredo ir princesės Trinidad di Collalto pirmagimė – šios istorinės vyninės paveldėtoja. Su savo vyru princu Guillaume'o de Croÿ ir vaikais Emmanuell ir Violette, sudaro tvirtą šeimos branduolį, puoselėjantį valdymo testinumą. „Collalto“ dinastija iš kartos į kartą įsipareigojo laikytis šios konkrečios koncepcijos - filosofijos, užtikrinant nuosavybės vientisumą, bei šeimos istorinį tęstinumą. Šiandien šeima tvirtai tiki, kokia bus jos ateitis...
Panašūs produktai
COLLALTO SAN SALVATORE Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene Brut DOCG 0,75l
Įvertinimas: 5.00 iš 5
13,95 €