Sausas šampanas, pagamintas iš 100% Chardonnay vynuogių, užaugintų Oiry ir Cramant Grand Cru vietovėse. Dirvožemis ir podirvis: molingas, baltos kreidos ir dumblingas. Fermentacija nerūdijančio plieno statinėse. Nėra malolaktinės fermentacijos. Brandintas su nuosėdomis 9 metus. Likutinis cukraus kiekis 7g/l.
Pasižymi elegantiškais ir subrendusiais vaško, medaus, svarainių, melionų ir apelsinų žiedų aromatais su sėmenų aliejaus, prieskonių natomis bei gaiviomis bergamotės, žaliosios citrinos, cukruotų apelsinų ir mandarinų užuominomis. Skonis sodrus, sunokęs ir gaivus su sūrumo nata bei cukruotų vaisių tonais.
Dera prie foie gras su trumais, riebesnės vištienos su briedžiukais, foie gras brioche bandelėje, jautienos file patiekalų, rizotų, parmezano sūrio, morenginio pyrago, zabaglione, verbena persikų desertų. Rekomenduojama patiekti 8’C temp.
APDOVANOJIMAI
Médaille d’Argent (sidabras): Concours Général Agricole de Paris 2019
Médaille d’Or (auksas) et d’Argent (sidabras): Concours des Vignerons Indépendants 2019
Médaille d’Or (auksas): Concours des Vignerons Indépendants 2018
Médaille de Bronze (bronza): Concours Général Agricole de Paris 2017
Médaille d’Argent (sidabras): Concours Elle à Table 2016
Médaille d’Argent (sidabras): Concours Général Agricole de Paris 2015