CACHACA ( liet. kašasa ) – braziliška cukranendrių degtinė, gaminama iš rankomis skintų šviežių cukranendrių distiliato. Skonis priklauso nuo išlaikymo trukmės. Didelė dalis kašasos sunaudojama gaminti kaipirinjų kokteiliams. Kaipirinja – koktelis iš kašasos, citrinų sulčių ir cukraus. Tai – pats braziliškiausias alkoholinis gėrimas. Sakoma, kad kaipirinja buvo pradėta gaminti brazilų vergų dar 1800 metais. Tais laikais jie kaitindavo cukranendrių sultis (garapa) bei jas sumaišydavo su kašasa ir, kad būtų dar gardžiau, įpildavo vaisių sulčių.
Cachaca AMAZONIA Club – pagaminta iš cukranendrių sulčių braziliška degtinė yra fermentuojama ir distiliuojama, kad įgautų išskirtinį spindesį ir kristalo skaidrumą. Pasižymi gaiviu, lengvu skoniu bei subtiliai dvelkiančiu cukranendrių aromatu.
Rekomenduojama vartoti gryną arba su ledu. Maišoma į “Caipirinha” kokteilius.