“MOET Nectar Imperial 0,75l (dėž.)” - įdėtas į krepšelį Peržiūrėti krepšelį

ANDRE JACQUART Mesnil Experience Grand Cru Extra Brut 0,75l (dėž.)
57,95 €77,27 €/l

ABLEFORTH'S Bathtub Gin 0,7l
41,95 €59,93 €/l
ANDRE JACQUART Vertus Experience 1er Cru Extra Brut 0,75l (dėž.)
Spalva |
Baltas |
---|---|
Brandinimas |
4 metai |
Prekės ženklas |
Andre Jacquart |
Speciali pakuotė |
taip |
Serviravimo temperatūra, C |
8 |
Regionas |
Champagne |
Šalis |
Prancūzija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
12.5 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Chardonnay |
43,95 €58,60 €/l
Aprašymas
Andre Jacquart Vertus Experience 1er Cru Extra Brut 0,75 l – elegantiškas šampanas iš Vertus kaimo, esančio Côte des Blancs subregione, Šampanės (Champagne) regione, Prancūzijoje. Tai 1er Cru klasifikacijos vynas, kuriame atsispindi André Jacquart vyninės meistrystė ir vietovės išskirtinumas. Vynas sukurtas taip, kad kuo geriau atskleistų terroir savybes ir natūralų balansą tarp gaivumo, aromato ir struktūros.
Vynininkystė ir gamyba
Šiam šaampanui naudojamos daugiausia Chardonnay vynuogės su nedideliu Pinot Noir kiekiu. Derlius renkamas rankomis, kad išsaugotų uogų kokybę. Fermentacija vyksta tiek nerūdijančio plieno talpyklose, tiek ąžuolo statinėse, suteikiančiose gėrimui subtilios tekstūros ir kompleksiškumo. Brandinimas ant nuosėdų užtrunka ilgiau nei standartiniam šampanui, todėl vynas įgauna sodresnį aromatą ir rafinuotą, ilgai išliekantį burbuliukų srautą.
Skonis ir aromatas
Spalva – šviesiai auksinė, su ypač smulkiais, tolygiais burbuliukais. Aromate juntami citrusai, baltos gėlės, kaulavaisiai ir lengvos skrudintos brioche natos. Skonis gaivus ir minerališkas, su subtiliu rūgštumu, kuris ilgai išlieka poskonyje.
Kilmės vieta ir tradicijos
Vertus kaimas garsėja aukštos kokybės Chardonnay vynuogėmis, suteikiančiomis vynui švarų, precizišką stilių. André Jacquart šeimos vyninė čia veikia jau kelias kartas, o jos šampanai vertinami dėl mažo cukraus kiekio ir terroir išraiškingumo.
Patiekimo rekomendacijos
Tinka prie jūros gėrybių, šviežių austrų, lašišos, lengvų salotų ar švelnių sūrių. Puikus pasirinkimas šventei, gurmaniškai vakarienei ar dovanai. Patiekti 8–10 °C temperatūroje, šampano taurėje. Su elegantiška dežute, kuri tinka kolekcionieriams ar dovanai. Kilmės šalis – Prancūzija. Be palmių aliejaus.
Apie Andre Jacquart
ANDRE JACQUART šampano istorija prasidėjo 1908 m., kai Michel Jacquart nusipirko keletą vynmedžių Le Mesnil-sur-Oger vietovėje, Côte des Blancs širdyje. 1958 m. Michel sūnus, André Jacquart nusprendė perimti šeimos nuosavybę ir įkurti savo šampano namus. 1976 m. Andre tampa Vyndarių profsąjungos prezidentu, o kitais metais – INAO nariu. 1980 m. Andre dukra Chantal Jacquart-Doyard perima vyninės valdymą. Jos dėka ANDRE JACQUART pradeda bendradarbiauti su Italija, Norvegija, Belgija – kyla eksporto pardavimai. Taip pat vyninė pradeda užsiimti vyno turizmu. /
Nuo 2004 m. ANDRE JACQUART valdo Marie Doyard, Andre Jacquart‘o anūkė ir Maurice Doyard, vieno iš CIVC įkūrėjų, proanūkė. Marie tėvas, Pascal Doyard, perduoda Champagne Doyard vynuogynus Champagne Andre Jacquart, taip norėdamas paskatinti savo dukrą toliau keliauti šiuo nuostabiu šampano keliu. Nuo tada, kai Marie pradėjo valdyti nuosavybę, ji įnešė į verslą 3 didelius pakeitimus ir naujoves: vinifikacija ąžuolo statinėse, kad šampanas įgautų kompleksiškumo; ilgas brandinimas, kad būtų pasiekta aukštesnė skonio kokybė; mažas cukraus kiekis, kad išlaikyti vyną ypatingu. 2019 m. CHAMPAGNE ANDRE JACQUART gauna HVE 3 sertifikatą, pažymintį, jog vynininkystė čia tvari – vyndariai itin gerbia savo terroir ir laikosi aukštų standartų augindami vynuoges bei gamindami šampaną. /
Dirvožemis Côte des Blancs vietovėje – kalkingas. Tokia žemė idealiai tinka Chardonnay vynuogėms auginti, todėl čia net 97% vynuogynų – būtent šios baltosios vynuogės. Kalkingas dirvožemis suteikia išskirtinio minerališkumo Blanc de Blancs šampanams, kuriuos daugiausiai ir gamina CHAMPAGNE ANDRE JACQUART. Jacquart šampanas – išskirtinai tik iš Vertus Premier Cru ir Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru terroir.