ANDRE JACQUART Solera Premier Cru Extra Brut 0,75l (med. dėž.)
| Spalva |
Baltas |
|---|---|
| Brandinimas |
4 metai |
| Prekės ženklas |
Andre Jacquart |
| Speciali pakuotė |
taip |
| Serviravimo temperatūra, C |
8 |
| Regionas |
Champagne |
| Šalis |
Prancūzija |
| Stilius |
Sausas |
| Stiprumas, % |
12.5 |
| Talpa, l |
0.75 |
| Žaliava |
Chardonnay |
139,95 €186,60 €/l
Andre Jacquart Solera Premier Cru Extra Brut 0,75l – išskirtinis Premier Cru Andre Jacquart Solera šampanas, sukurtas pagal unikalią Solera brandinimo metodiką, leidžiančią sujungti kelių derlių charakterį į harmoningą ir itin kompleksišką skonį. Tai subtili Chardonnay ir Pinot Noir vynuogių kompozicija, atspindinti Vertus ir Le Mesnil-sur-Oger terroir eleganciją. Šis šampanas yra itin retas – visame pasaulyje pagaminta tik 150 magnum (1,5 l) butelių ir 3 637 standartiniai (0,75 l) buteliai.
Skonis ir aromatas
Šampanas pasižymi ryškia aukso spalva ir nuostabiu, ilgai išliekančiu perliavimu. Aromate atsiskleidžia citrusinių vaisių gaiva, baltų gėlių natos, subtilus brioche ir migdolų aromatas. Skonyje dera šviežumas ir kremiškumas, juntami skrudintos duonos, medaus bei džiovintų vaisių akcentai. Sausas ir subalansuotas, su ilgu, minerališku poskoniu.
Kilmė ir gamyba
Andre Jacquart Solera šampanas kuriamas iš kelių derlių vynų, naudojant dalį ankstesnių metų vyno, brandinto ąžuolinėse statinėse. Šis metodas suteikia gėrimui gilumo, skonio sluoksnių ir nuoseklų stilių kiekvienoje partijoje. Buteliai brandinami rūsiuose kelerius metus, kad aromatai ir skonis pasiektų tobulą balansą.
Patiekimo rekomendacijos
Šis šampanas puikiai tinka iškilmingoms progoms ir gastronominiams deriniams. Jis harmoningai dera su austrėmis, jūros ešeriu, omaru, foie gras ar brandintu parmezano sūriu. Patiekimo temperatūra – 8–10 °C. Magnum (1,5 l) versija – įspūdingas pasirinkimas šventėms, pateikiama elegantiškoje medinėje dėžėje.

