AGUSTI TORELLO Mata Brut Reserva Cava DO 0,75l

Spalva

Baltas

Brandinimas

36 mėn.

Prekės ženklas

Agusti Torello

Derliaus metai

2019

Regionas

Catalonia

Šalis

Ispanija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

11.5

Žaliava

Macabeo

,

Parellada

,

Xarello

Serviravimo temperatūra, C

6

Talpa, l

0.75

Derinama su

jūros gėrybėmis

,

riebiais žuvies patiekalais

21,95 29,27 /l

Aprašymas

Tviskančio gelsvo atspalvio vynas pasižymi prisirpusių obuolių, karamelės, mėtų aromatais. Burnoje juntama gana intensyvi, minerališka rūgštis. Vynas yra sodraus, pilno kūno.

Putojantis vynas, pagamintas iš 39% Macabeo, 38% Parellada, 23% – Xarello. Vynas yra daromas tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu. Antrinė vynuogių sulčių fermentacija vyksta butelyje. Brandinimas butelyje trunka mažiausiai 24 mėn. Likutinis cukraus kiekis 4,0g/l.

Dera su vytinta mėsa ir dešromis, jūros gėrybėmis, žuvimi su padažu, rizotais, paukštiena, mažai brandintais sūriais.

 

Apie Agusti Torello
Agusti Torello Mata yra viena žymiausių Cava gamintojų Ispanijoje, garsėjanti kaip šeimos įmonė, įsikūrusi 1950 metais Penedes regione. Vyninę valdo sesuo ir du broliai. Jų tėvas, 1978 m. sukūrė putojantį vyną „‘Kripta“ ,kuris tapo legendiniu ir pripažintu visame pasaulyje, kaip geriausia Cava. Šiuo metu šiai vyninei priklauso 100 hektarų vynuogynų, jai vadovauja jo vaikai, Gemma ir Alex, o pats įkūrėjas Agusti Torello vis dar aktyviai dalyvauja veikloje. Vyninė iškėlusi aukštus kokybės reikalavimus – vynmedžiai turi būti ne jaunesni nei 30 metų. Macabeo vynuogės auginamos pakrantėje, kur geriausiai sunoksta, Xarel.lo – centriniame Penedese, pasižyminti savo švarumu, o Parellada – kalnuose, išsiskirianti savo puikiais aromatais. Vyninės Agusti Torello Mata Cava laikoma su mielėmis ne mažiau nei 3 metus.