BARON GASTON Legrand Bas Armagnac 2004 0,7l (med. dėž.)

78,95 
Į krepšelį

BARON GASTON Legrand Bas Armagnac 1999 0,7l (med. dėž.)

80,95 
Į krepšelį

BARON GASTON Legrand Bas Armagnac 1989 0,7l (med. dėž.)

87,95 
Į krepšelį

BARON GASTON Legrand Bas Armagnac 1984 0,7l (med. dėž.)

95,95 
Į krepšelį

BARON GASTON Legrand Bas Armagnac 1979 0,7l (med. dėž.)

105,95 
Į krepšelį

BARON GASTON Legrand Bas Armagnac 1974 0,7l (med. dėž.)

129,95 
Į krepšelį

BARON GASTON Legrand Bas Armagnac 1964 0,7l (med. dėž.)

264,95 
Į krepšelį

MENARD VSOP 0,7l (dėž.)

46,95 
Į krepšelį

MENARD Sel. Des Domaines 0,7l (dėž.)

39,95 
Į krepšelį

DAVIDOFF XO Prestige Extra Old Cognac 0,7l (dėž.)

199,95 
Į krepšelį

COURVOISIER XO 0,7l (dėž.)

155,95 
Į krepšelį

JEAN FILLIOUX Subtil & Co VSOP 40% 0,7l (met. dėž.)

56,95 
Į krepšelį

CAMUS Decanter XO Intensely Aromatic 40% 0,7l (dėž.)

279,95 
Į krepšelį

MEUKOW Cognac VS 0,7l (dėž.)

37,95 
Į krepšelį

CAMUS XO Borderies Family Reserve Single Estate 0,7l (dėž.)

174,95 
Į krepšelį

CAMUS VS Intensely Aromatic 40% 0,7l

37,95 
Į krepšelį

CAMUS VSOP Intensely Aromatic 40% 0,7l (dėž.)

49,95 
Į krepšelį

CAMUS Ile De Re 40% 0,7l (dėž.)

55,95 
Į krepšelį

CAMUS VSOP Borderies 40% 0,7l (dėž.)

56,95 
Į krepšelį

FRAPIN Cognac 1270 Grande Champagne 0,7l (dėž.)

49,95 
Į krepšelį

FRAPIN Cognac Cigar Blend Premier Cru Grande Champagne 0,7l (dėž.)

109,95 
Į krepšelį

FRAPIN Cognac Chateau Fontpinot XO Grande Champagne 0,7l (dėž.)

115,95 
Į krepšelį

FRAPIN Cognac Vip XO Grande Champagne 0,7l (dėž.)

179,95 
Į krepšelį

HENNESSY VSOP 0,7l (dėž.)

58,95 
Į krepšelį

HENNESSY XO 0,7l (dėž.)

219,95 
Į krepšelį

HENNESSY Paradis 0,7l (dėž.)

1.199,95 
Į krepšelį

REMY MARTIN VSOP 0,7l (dėž.)

54,95 
Į krepšelį

REMY MARTIN Accord Royal 1738 0,7l (dėž.)

75,95 
Į krepšelį

REMY MARTIN XO Excellence 0,7l (dėž.)

182,95 
Į krepšelį

Konjakas ir armanjakas

Konjakas (Cognac) – brendžio rūšis, spiritas, pagamintas iš vaisių. Jis gaminamas tik iš vynuogių. Jos yra žinomos dėl savo puikių aromatinių savybių, auginamos Prancūzijos konjako (Cognac-Prancūzijos miestas Šarantos departamente) regione. Stiprusis gėrimas. Konjakas internetu.

 

Konjako pavadinimo naudojimas yra saugomas Prancūzijos įstatymų. Tai AOC, reiškiantis „Appellation d’Origine Contrôlée“ (kontroliuojama kilmės vietos nuoroda), ir turi būti tenkinami trys pagrindiniai reikalavimai. Pirma, jis turi būti pagamintas iš konkrečių vynuogių veislių, tokių kaip Ugni Blanc kurios sudaro ne mažiau 90%. Antra, jis turi būti du kartus distiliuotas variniuose puoduose. Ir trečia, jis turi būti brandinamas ąžuolo statinėse mažiausiai dvejus metus.
Dėl šių reikalavimų konjakas įgauna originalius aromatinius ir vaisinius vynuogių aromatus sukuriančius tankią ir sodrią aukščiausios kokybės dvasią.
Kaip AOC, konjako (Cognac) regionas yra padalintas į šešis augančius regionus, vadinamus „Crus“: „Grande Champagne“ - geriausios kokybės zona, „Petite Champagne“, „Borderies“ - šioje zonoje gaminami spiritai subręsta greičiau nei pirmųjų dviejų,  „Fins bois“, „Bons bois“ bei „Bois ordinaires“. Konjakas, pagamintas iš pirmųjų dviejų zonų vynuogių (bet ne mažiau kaip 50% vynuogių iš „Grande Champagne“ zonos) vadinamas „Fine Champagne“ konjaku.

Konjako reikalavimus nustato Prancūzijos valstybinė įstaiga Bureau National Interprofessionel du Cognac.

Prieš išsirenkant konjaką reikia atkreipti į amžiaus žymėjimą:

VS (Very Special) arba 3* (3 žvaigždutės) - jauniasia konjako mišinio dalis brandinama ąžuolo statinėse ne mažiau 2 metus, pavyzdžiui Baron Otard VS

VSOP (Very Special Old Pale) ar Reserve - jauniausia konjako mišinio dalis brandinama ąžuolo statinėse ne mažiau 4 metus, pavyzdžiui Remy Martin VSOP

XO (Extra Old), Napoleon ar Hors d'age - jauniausia konjako mišinio dalis brandinama ąžuolo statinėse ne mažiau 6 metus, pavyzdžiui Remy Martin XO

Armanjakas (Armagnac) –  yra toks pats konjakas, tačiau jo išskirtinumas yra tas, kad jis pagamintas griežtai reguliuojamame regione Prancūzijoje, Armanjake (pietvakarių Prancūzija tarp Aduro ir Garonos upių). Šio gėrimo gamybai yra naudojamos tų pačių veislių vynuogės kaip ir naudojamos konjakui, bei taip pat yra brandinamas ąžuolo statinėse. Armanjako išskirtinumas yra tame, kad jis distiliuojamas vieną kartą kolonos formos distiliavimo aparatu, o konjakas distiliuojamas du kartus puodo formos distiliavimo aparatu .

Vienintelės trys Europos reglamentuojamos brendžių gamybos zonos yra Armanjakas, Konjakas ir Cheresas. Armanjako zonoje brendis yra gaminamas apie 200 metų ilgiau nei Konjako regione ir dėl savo kokybės gali stipriai pasigalynėti. Armanjako pagaminama gerokai mažiau (6 buteliams armanjako tenka 100 butelių konjako). Armanjako gamybai išskiriamos 3 zonos (appellations): „Bas-Armagnac“ – sudėtingo skonio, vaisių aromato gėrimas. Geriausiai vertinami 12 komunų teritorijoje gaminami armanjakai žymimi Grand Bas Armagnac, Armagnac-Ténarèze - vieta aplink Kondomo (Condom) miestą bei Haut-Armagnac. Gėrimo spiritinis distiliatas maišytas daugiau nei vienoje vadinamas tiesiog Armanjaku (Armagnac).

Armanjako reikalavimus nustato Prancūzijos valstybinė įstaiga Bureau National Interprofessionel du l'Armagnac. Armanjakas gali būti pristatomas internetu.