VILLIERA Bush Vine Barrel Fermented Sauvignon Blanc 0,75l

Spalva

Baltas

Brandinimas

10 mėn. ąžuolo statinėse

Prekės ženklas

Villiera

Serviravimo temperatūra, C

6-8

Derliaus metai

2023

Regionas

Stellenbosch

Šalis

Pietų Afrika

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

13.5

Talpa, l

0.75

Žaliava

Sauvignon Blanc

21,95 29,27 /l

Aprašymas

Villiera Bush Vine Barrel Fermented Sauvignon Blanc – unikalus, kompleksiškas baltasis vynas iš Stellenbosch regiono, Pietų Afrikos Respublikos, gaminamas iš senų krūminių (bush vine) Sauvignon Blanc vynmedžių. Šis vynas fermentuojamas ąžuolo statinėse, todėl išsiskiria ne tik gaivumu, bet ir sodriu, kremišku charakteriu.

Vynininkystė ir gamyba

Vynuogės renkamos rankomis anksti ryte, kad būtų išlaikytas maksimalus šviežumas ir aromatingumas. Fermentacija vyksta prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių dalis – naujos, o dalis – naudotos, siekiant subtilios ąžuolo įtakos ir kompleksiškumo. Po fermentacijos vynas brandinamas ant mielių (sur lie) su periodiniu maišymu, kuris suteikia papildomos tekstūros ir kremiškumo.

Skonis ir aromatas

Spalva šviesi, su žalsvais atspalviais. Aromatuose atsiskleidžia prinokę tropiniai vaisiai, greipfrutai, slyvos, subtilesnės vanilės, skrudintos duonos ir ąžuolo natos. Skonis pilnas, su gaiviu rūgštingumu, minerališkumu, subtilia kremine tekstūra ir ilgai išliekančiu, elegantišku poskoniu.

Patiekimo rekomendacijos

Puikiai dera su žuvies patiekalais su sviesto arba grietinėlės padažais, kepta vištiena, jūros gėrybių risotto, ožkos sūriu ar kreminėmis sriubomis. Rekomenduojama patiekti 10–12°C temperatūroje.

Papildoma informacija

Šis vynas atspindi Villiera vyninės gebėjimą derinti klasikinius Europos gamybos metodus su Pietų Afrikos terroir. Bush Vine vynuogynai užtikrina mažą derlių, tačiau intensyvų skonį ir aromatą. Villiera vyninė garsėja tvarumu ir saulės energijos naudojimu bei laukinės gamtos rezervatu tarp vynuogynų.

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

There are no reviews yet

Add a review
You must be logged in to post a review Log In