Tapenada – istoriškai tai alyvuogių užtepėlė iš trintų alyvuogių, kaparėlių ir ančiuvių, kilusi iš Provanso, Prancūzijos. Šiais laikais gaminamos įvairios tapenados versijos. Gali būti naudojamos juodosios arba žaliosios įvairių valgomųjų rūšių alyvuogės. Pasta maišoma su įvairiais ingredientais – česnaku, riešutais, prieskoniais, vaisiais… Tai puikus užkandis. Rekomenduojama tapenadą tepti ant skrebučio ir patiekti kaip aperityvą kartu su įvairiais gėrimais, papildyti vakarėlio užkandžių lėkštę.
TORREMAR Žaliųjų alyvuogių ir čili pipirų tapenada 100g
Prekės ženklas |
Torremar |
---|---|
Šalis |
Ispanija |
Svoris, kg |
0.1 |
2,95 €29,50 €/kg
Neturime
Aprašymas
Apie Torremar
ACEITUNAS TORREMAR istorija prasidėjo 1896 m., kai dabartinės augintojų kartos prosenelis pradėjo domėtis alyvuogių auginimu – keliavo po Andalūziją ir Ekstremadūrą, mokydamasis ūkininkavimo paslapčių. Vėliau jis su savo sūnumis įkūrė šią įmonę. Šiai dienai įmonė didžiuojasi gaminanti geriausias alyvuoges pasaulyje – Gordal iš Sevilijos, Manzanilla iš Arahalo, kurios įdaromos rankomis bei skaninamos specialiu, slapto šeimos recepto marinatu. TORREMAR tikslas – geriausia alyvuogių kokybė ir atidumas gaminant produktą.
Papildoma informacija
Sudedamosios dalys: žaliosios alyvuogės be kauliukų 90%, kaparėliai 5%, saldi paprika 3,3%, alyvuogių aliejus 1%, čili pipirai 0,5%, rūgštiklis: citrinos rūgštis 0,2%. Gali būti kauliukų pėdsakų.
Maistinė ir energetinė vertė 100g: 731kJ/176kcal, riebalų 13,3g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 2,2g), angliavandenių 14,1g (iš kurių cukrų 8,8g), skaidulų 3g, baltymų 1,5g, druskos 2,2g.
Laikyti tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje. Kilmės šalis: Ispanija.