Atgal į prekes
TENUTE DEL CABREO La Pietra Toscana IGT 0,75l
36,95 €49,27 €/l
TENUTA CAMPO al MARE Gallico Petit Verdot Toscana IGT 0,75l
Spalva |
Raudonas |
---|---|
Brandinimas |
20-24 mėn. ąžuolo statinėse + 3 mėn. butelyje |
Prekės ženklas |
Tenuta Campo Al Mare |
Serviravimo temperatūra, C |
16-18 |
Derliaus metai |
2020 |
Regionas |
Toscana |
Šalis |
Italija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
15.5 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Petit Verdot |
42,95 €57,27 €/l
Aprašymas
TENUTA CAMPO al MARE Gallico Petit Verdot Toscana IGT 2020 – tai išskirtinis raudonasis vynas, pagamintas iš 100% Petit Verdot vynuogių, auginamų Bolgheri regione, Toskanoje. Šis regionas žinomas dėl savo ilgametės vynininkystės tradicijos ir puikių sąlygų vynuogynams, todėl Gallico vynas atskleidžia Bolgheri regiono unikalumą ir terroir savybes.
Apie vyną: Gallico vynas yra Bolgheri vyno regiono retenybė, nes naudojamos tik vienos veislės vynuogės – Petit Verdot. Šis vynas puikiai atskleidžia regiono paveldą per modernų ir originalų skonio profilį. 2020 metų derlius buvo gana įprastas: saikingai karšta vasara, vidutinio dydžio krituliai ir reguliarūs orai nuo rugsėjo. Žiema buvo gana šalta su temperatūromis, nukritusiomis žemiau nulio, tačiau be didelių šalnų. Pavasaris buvo šiltas su tinkamomis liūtimis, o birželį gausiai lijo, po to sekė sausra iki rugpjūčio pabaigos. Rugsėjo viduryje vynuogės sulaukė netikėtos karščio bangos, o derlius buvo nuimtas trečiąją rugsėjo dekadą.
Vynininkystė: Vynuogės auginamos Tenuta Campo al Mare geriausiuose Petit Verdot vynuogynuose Bolgheri regione. Vynas fermentuojamas plieninėse statinėse apie 30 dienų 28 °C temperatūroje. Po fermentacijos vynas 20–24 mėnesius brandinamas 225 litrų prancūziško ąžuolo statinėse, pusė jų – naujos, o kita pusė – vienerių metų senumo. Prieš pateikiant rinkai, vynas dar mažiausiai 3 mėnesius brandinamas buteliuose.
Skonis ir aromatas: 2020 metų Gallico Petit Verdot vynas pasižymi ryškiais emalio, braškių, rabarbarų ir kavos aromatais. Skonis yra sodrus, su švelniais, bet tvirtais taninais. Vyno spalva – gili karališka violetinė su violetiniais atspindžiais, suteikiančiais jam elegantišką išvaizdą.
Patiekalų derinimas: Rekomenduojama šį vyną derinti su troškinta triušiena ir brandintais sūriais, kurie puikiai atskleidžia vyno skonines savybes.
Tinkamumo laikotarpis: iki 20 metų, o tai reiškia, kad šis vynas gali būti puikiai brandinamas ir ilgai išlaikyti savo kokybę.
Atsiliepimai (0)
Add a review
You must be logged in to post a review
Log In
Atsiliepimai
There are no reviews yet