SAMPIETRANA Sessantenario Salento Malvasia IGP 0,75l
Spalva |
Raudonas |
---|---|
Brandinimas |
6-8 mėn. |
Prekės ženklas |
Cantina Sampietrana |
Serviravimo temperatūra, C |
18-20 |
Derliaus metai |
2020 |
Regionas |
Puglia |
Šalis |
Italija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
14 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Malvasia Nera |
11,95 €15,93 €/l
Aprašymas
Raudonasis sausas vynas, pagamintas iš 100% Malvasia Nera vynuogių, užaugintų Apulijoje, Salento subregione. Vynas intensyvios rubino raudonumo spalvos su violetiniais atspindžiais taurėje. Aromate dominuoja raudonų uogų, slyvų uogienės kvapai su vanilės užuominomis. Elegantiškas, švelnus ir pilnas vyno skonis, palydimas saldžiais ir maloniais taninais. Vynas brandintas ąžuolo statinėse 6–8 mėnesius.
Dera su brandintais sūriais, ant grotelių kepta mėsa ir aviena.
Apie Cantina Sampietrana
Vyno įmonė Cantina Sampietrana buvo įkurta 1952 m. Pokario Italijoje žemės ūkis patyrė didelių pokyčių pasirodžius pirmiesiems traktoriams. Buvo įvesta nauja žemės reforma, pagal kurią žemės sklypai buvo išdalinti vietos ūkininkų kooperatyvams. 8000 kvadratinių metrų Cantina vyno rūsys yra istoriniame centre tarp Brindisi ir Lecce provincijų, vos keli metrai nuo geležinkelio, jungusio Italijos šiaurę ir pietus ir tuo metu buvusi vienintelė transporto rūšis. „Cantina Sampietrana“ daugelį metų išliko ištikima savo tradicijoms, tačiau tuo pat metu sugebėjo prisitaikyti prie pasaulinės rinkos pokyčių, diegdama modernias technologijas ir padidindama savo vynuogynų plotus. Šiandien vynuogynai užima 190 hektarų derlingos žemės ir yra vietovėje, kurios klimato sąlygos idealiai tinka Primitivo, Negroamaro, Malvasia, Cabernet, Montepulciano, Susumaniello ir Chardonnay vynuogių nokinimui. Įmonės vynai geriausiai atspindi būdingą „terroir“, pasižymi savitu kompleksiškumu, elegancija ir unikalumu.