Aromate vyrauja gilios uogų ir vanilės natos. Burnoje juntami brandūs tonai su ilgai trunkančiu poskoniu, lengvu salsvumu.
Vynas pagamintas iš 100% Monastrell vynuogių. Brandinamos mažiausiai 12 mėnesių naujose prancūziško ąžuolo statinėse. Įmonės strategijoje didžiausias dėmesys yra skiriamas vietinėms veislėms tokioms kaip Monastrell, kurios kaip regiono ambasadorės atspindi vyno stilių ir senų vynuogynų potencialą. „CEPAS Viejas“ išvertus reiškia – seni vynmedžiai, užauginti dirvožemyje turiančiame mažai organinių medžiagų, todėl derlius būna labai mažas, bet labai aukštos kokybės. SERICIS – iš lotynų kalbosreiškia – švelnusis.
Dera su raudonos mėsos patiekalais, troškiniais ir stipriais sūriais.
APDOVANOJIMAI:
2019 – Auksas – Challenge International du Vin, France
2019 – Auksas – Berliner WeinTrophy – Cata Febrero, Germany
2019 – Auksas – Mundus Vini – Cata, Germany