Sausas raudonas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda iš Valpolicella apeliacijos, Veneto regiono, Italijos. Pagamintas iš Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella vynuogių. Dirvožemis – smėlingas, molingas ir kalkakmenio. Vynuogės skinamos spalio mėnesio pradžioje. Vykdoma antrinė fermentacija nerūdijančio plieno talpose kartu su Amaronės vynuogių odelėmis (ripasso technika). Įvykus malolaktinei fermentacijai, vynas brandinamas bent 20 mėn. 30 hl talpos neutraliose prancūziško ąžuolo statinėse. Po išpilstymo brandinama butelyje 6 mėn.
Gilios rubino raudonumo spalvos. Intensyvus ir gyvas vynas su smulkiais taninais. Aromatas gėliškas ir vaisiškas su juodojo pipiro, cinamono, saldymedžio, vanilės ir tabako natomis. Burnoje pilno kūno ir maloniai harmoningas. Prieskoniškumas ir vaisiškumas atsiskleidžia ir skonyje. Ilgas poskonis.
Galima vartoti dabar arba išlaikyti 10 ir daugiau metų.
Dera prie kepsnių, troškinių, troškintos mėsos, azijietiškos virtuvės patiekalų, brandintų sūrių. Rekomenduojama patiekti 18’C temp.