MASI Costasera Amarone Classico DOCG 1,5l (med.dėž.)

Spalva

Raudonas

Brandinimas

24 mėn.

Prekės ženklas

Masi

Speciali pakuotė

taip

Derliaus metai

2016

Regionas

Veneto

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

15

Žaliava

Corvina

,

Molinara

,

Rondinella

Serviravimo temperatūra, C

18

Talpa, l

1.5

Derinama su

brandintais sūriais

,

ikrais

,

mėsa

109,95 73,30 /l

Aprašymas

Vynas pasižymi sodriu vyšnių ir slyvų aromatu, skonyje jaučiasi saldžiųjų vyšnių bei mėlynių tonai. Ilgai trunkančio poskonio.

Gaminamas iš 70% Corvina, 15% Rondinella, 10% Oseleta ir 5% Molinara vynuogių. Vynas gaminamas naudojant garsųjį appassimento (dalinio vynuogių džiovinimo) metodą. Džiūdamos vynuogės praranda apie 40% savo masės ir taip pasiekia didesnę cukraus koncentraciją. „Botrytis“ arba kitaip „kilnusis puvinys“, dažnai simbolizuojantis kokybę, pasireiškia tik Corvina vynuogėms. Tuo tarpu Oseleta vynuogės suteikia vynui taninų ir intensyvesnę spalvą. 38 – 40 mėn. brandinamas ąžuolo statinėse bei 6 mėn. butelyje. Rūsyje galima išlaikyti iki 30–35metų.

Dera su raudonosios mėsos kepsniais, žvėrienos patiekalais bei brandžiais sūriais.

APDOVANOJIMAI:

2009 – 92 balai – Wine Enthusiast, JAV

2009 – 92 balai – Wine Spectator, JAV

2007 – 94+ balai – Wine Advocate, JAV

Apie Masi
Boscaini šeima, kuriai priklauso „Masi“, yra kilusi iš Veneto regiono Italijoje ir yra plačiai žinoma kaip viena iš „appassimento“ metodų vynų, pagamintų iš vytintų vynuogių, pavyzdžiui, „Amarone “, gamybos Valpoličeloje, bei kitų. Jų „Masi Tupungato“ projektas Argentinoje buvo sukurtas po to, kai Masi vyndariai išsiaiškino geriausias žemės ir aplinkos sąlygas, kurios būtų tinkamos tiek tradicinėms argentiniečių vynuogių veislėms, tokioms kaip Torrontes ir Malbec, tiek Venecijos veislėms, tokioms kaip Corvina ir Pinot Grigio. Kaip sakė Masi atstovai - „Argentinos gamta atitinka itališką stilių“. Šiandien vyninei priklauso vyndarystės ūkis Valpoličeloje, anksčiau priklausęs garsaus poeto Dantės palikuonims, bei vynuogynai Toskanoje ir tolimojoje Argentinoje. 1996 metais „Masi“ pradeda investuoti į vynuogynus, kurie išsidėstę 950–1050 metrų virš jūros lygio Tupungato slėnyje, Mendozoje. „Passo Doble“, „Passo Blanco“ ir „Corbec“ yra ekologiški „Masi Tupungato“ gaminami vynai, visiškai sertifikuoti nuo 2015 metų. Jie sujungia Argentinos gamtos išteklius su patraukliu ir elegantišku, Venecijos vynų stiliumi.