MASI Costasera Amarone Classico DOCG 0,75l

Spalva

Raudonas

Brandinimas

24 mėn.

Prekės ženklas

Masi

Speciali pakuotė

taip

Derliaus metai

2018

Regionas

Veneto

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

15

Žaliava

Corvina

,

Molinara

,

Rondinella

Serviravimo temperatūra, C

18

Talpa, l

0.75

Derinama su

brandintais sūriais

,

ikrais

,

mėsa

48,95 65,27 /l

Aprašymas

Tamsios rubino spalvos, švelnios vyšnių uogienės aromato raudonasis vynas. Tai pilno kūno vynas, kurio skonyje išryškėja vyšnių, cinamono ir vanilės prieskonis. Būdingas ilgai trunkantis poskonis.

Gaminamas iš 70% Corvina, 25% Rondinella ir 5% Molinara vynuogių, kurio gamyboje naudojamas gerai žinomas appassimento metodas, kuomet vynas gaminamas iš geriausių rinktinių padžiovintų vynuogių. 24 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėse ir ne mažiau kaip 4 mėnesius butelyje. Rūsyje galima išlaikyti iki 35 metų.

Šis vynas – „Amarone“ kategorijos etalonas, kuris kartu su tokiais garsiais vynais kaip Barolo ir Brunello priklauso Italijos vynų aristokratijai. Čia neprilygstama „Masi“ patirtis naudojant appassimento metodą, kai vynuogės Corvina, Rondinella ir Molinara – džiovinamos ant bambukinių padėklų, ilgos žiemos laikotarpyje.

Dera su įvairiais mėsos patiekalais, ikrais bei brandžiais sūriais.

APDOVANOJIMAI:

2010 – 95 balai – Wine Enthusiast, JAV

2009 – 92 balai – Wine Spectator, JAV

2008 – 91 balas – Wine Enthusiast, JAV

Apie Masi
Boscaini šeima, kuriai priklauso „Masi“, yra kilusi iš Veneto regiono Italijoje ir yra plačiai žinoma kaip viena iš „appassimento“ metodų vynų, pagamintų iš vytintų vynuogių, pavyzdžiui, „Amarone “, gamybos Valpoličeloje, bei kitų. Jų „Masi Tupungato“ projektas Argentinoje buvo sukurtas po to, kai Masi vyndariai išsiaiškino geriausias žemės ir aplinkos sąlygas, kurios būtų tinkamos tiek tradicinėms argentiniečių vynuogių veislėms, tokioms kaip Torrontes ir Malbec, tiek Venecijos veislėms, tokioms kaip Corvina ir Pinot Grigio. Kaip sakė Masi atstovai - „Argentinos gamta atitinka itališką stilių“. Šiandien vyninei priklauso vyndarystės ūkis Valpoličeloje, anksčiau priklausęs garsaus poeto Dantės palikuonims, bei vynuogynai Toskanoje ir tolimojoje Argentinoje. 1996 metais „Masi“ pradeda investuoti į vynuogynus, kurie išsidėstę 950–1050 metrų virš jūros lygio Tupungato slėnyje, Mendozoje. „Passo Doble“, „Passo Blanco“ ir „Corbec“ yra ekologiški „Masi Tupungato“ gaminami vynai, visiškai sertifikuoti nuo 2015 metų. Jie sujungia Argentinos gamtos išteklius su patraukliu ir elegantišku, Venecijos vynų stiliumi.