“TAMNAVULIN Speyside Sherry Cask 0,7l (dėž.)” - įdėtas į krepšelį Peržiūrėti krepšelį
Atgal į prekes

CAMUS Extra Elegance 0,7l (dėž.)
399,95 €571,36 €/l
LAMBAY Single Grain Irish Whiskey 0,7l
Brandinimas |
5 metai |
---|---|
Prekės ženklas |
Lambay |
Regionas |
Lambay |
Šalis |
Airija |
Stilius |
Single Grain |
Stiprumas, % |
40 |
Talpa, l |
0.7 |
33,95 €48,50 €/l
Aprašymas
Lambay Single Grain Irish viskis – tai Airijoje pagamintas vieno grūdo viskis, brandintas burbono statinėse ir gaminamas iš tyro Trinity Well šaltinio vandens, esančio Lambay saloje. Šis leidimas sujungia tradicinį airiško viskio distiliavimą ir prancūzų konjako namų Camus patirtį brandinant gėrimus, todėl skonis yra subalansuotas ir išskirtinis.
Gamyba ir brandinimas
Šis airiškas viskis distiliuojamas vieną kartą, kad išliktų natūralus grūdų skonis. Brandinamas 5 metus buvusiose burbono statinėse, kurios suteikia vanilės, sviestinio tofi ir švelniai skrudinto ąžuolo natų. Lambay salos klimatas ir švarus vanduo suteikia gėrimui švelnumo bei sodrų skonio balansą.
Skonis ir aromatas
Kvape juntamos prinokusių bananų, kriaušių, vanilės ir tofi natos, kurias papildo subtilus akacijos žiedų aromatas. Skonis apvalus ir švelnus, su lengvu saldumu. Poskonis – maloniai skrudintas, šiltas ir ilgai išliekantis.
Kaip mėgautis
Lambay Single Grain Irish viskį geriausia ragauti patiektą kambario temperatūroje, iš degustacinės taurės. Taip pat galima patiekti su ledu, siekiant gaivesnio ir pilnesnio skonio.
Papildoma informacija
Tai pirmasis Lambay vieno grūdo leidimas, pelnęs pripažinimą tarp išrankių viskio mėgėjų. Pateikiamas stilingame butelyje, todėl puikiai tinka dovanai ar kolekcijai.
Atsiliepimai (0)
Add a review
You must be logged in to post a review
Log In
Apie Lambay
Prie rytinės Airijos pakrantės yra nedidelė spalvinga sala Lambay, kurios plotas yra tik 2,5 km². Cecil Baring, trečiasis baronas Revelstoke, įsigijo salą 1904 m. Iki šio pirkimo Lambay daugelį amžių priklausė privačiai nuosavybei. To priežastis buvo barono ir jo žmonos pasmerkimas ir persekiojimas iš Airijos katalikų visuomenės. Ir viskas dėl to, kad jis yra airis, o ji – amerikietė, o tai tais laikais buvo visiškai nepriimtina. Šiandien Lambay sala priklauso 7-ajam Revelstoke baronui Aleksandrui Baringui. Jo šeima yra vieninteliai žmonės saloje ir gyvena nuostabioje aplinkoje, nors ir atšiauriame klimate.
Prieš keletą metų Aleksandr ir Cyrila Camus, garsūs Camus konjako namų savininkai, nusprendė įkurti bendrą projektą ir pradėjo gaminti unikalų airišką viskį Lambay. Projekto idėja – viskis trigubai distiliuojamas ir brandinamas konjako statinėse Camus, kurias specialiai atrinko konjako namų prižiūrėtojas Patrick Léger. Tuo pačiu metu gamybai naudojamas vanduo iš Lambėjuje esančio Trinity šulinio. Salyklo ir grūdų viskio mišinys 4 metus brandinamas ąžuolinėse ex burbono statinėse, po to viskis papildomai brandinamas Camus konjako ąžuolo statinėse. Konjako statinės, kurios naudojamos vieną kartą, iš anksto išdžiovinamos (statinės sugeria iki 12 litrų konjako spirito) ir siunčiamos trumpam pailsėti, prieš tolimesnį viskio brandinimą.
Atsiliepimai
There are no reviews yet