Vynas rubino raudonumo spalvos su violetiniu atspalviu. Sodrus vyno aromatas susideda iš prinokusių vaisių (slyvų ir vyšnių) užuominų, kurias papildo aštrūs kalėdiniai prieskoniai (cinamonas ir gvazdikėliai), kavos ir kakavos niuansai. Vynas yra sodraus vaisių skonio, pasižymi idealiais minkštais taninais ir subalansuotu rūgštingumu. Poskonis yra aštrus ir ilgalaikis, su gervuogių užuominomis. Sultingas, geros struktūros ir subalansuotas vynas su ryškia, aromatinga puokšte.
Pagamintas iš Barbera vynuogių, kurios skinamos iš nuosavų Fontanafredda ūkio sklypų, esančių 270–300 metrų aukštyje virš jūros lygio, auginamų molio-kalkakmenio dirvožemiuose. Vynuogių sulčių fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpyklose, kontroliuojamoje 30–32 ° C temperatūroje, dažnai maišant vyną, kas leidžia optimizuoti taninų lygį. Vėliau maceravimas trunka apie 10 dienų. Vėliau vynas brandinamas prancūziško ąžuolo Allier ir amerikietiško ąžuolo statinėse apie 12 mėnesių.
Dera su raudona mėsa ir sūriais.
APDOVANOJIMAI:
2011 – 90 balų – Wine Spectator, JAV
1999 – 90 balų – Wine Spectator, JAV