Sausas raudonas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda iš Rioja Alavesa, Ispanijos. Pagamintas iš rankomis rinktų Tempranillo vynuogių. Brandintas 16 mėn. aukščiausios kokybės prancūziško ąžuolo statinėse. Tempranillo vynuogės auginamos aukščiausioje Matadula vynuogyno vietoje, Labastida vietovėje, Rioja Alavesa širdyje. Dirvožemis: molio-kalkingas. Tai išskirtinis, ypatingas, šilkinis ir subtilus vieno vynuogyno vynas.
Blizgios raudonos spalvos su kraujo raudonumo atspindžiais. Aromate galingas, jaučiamos raudonųjų vyšnių, šviežių tamsiųjų vaisių, kepintos duonos, prieskonių natos. Subalansuotos gyvos rūgšties, subtilus ir sultingas vynas. Vyndariai deklaruoja, jog kiekvienas ragaujantis šį vyną turėtų juo mėgautis ir rasti bei atrasti jame ypatingų subtilybių, kurias jaučiame kiekvienas kitaip, todėl išplėstai neaprašo skoninių ir aromatinių šio Matadula vyno ypatybių.
Dera prie jautienos, avienos, veršienos, žvėrienos patiekalų, troškinių, brandintų sūrių. Laikyti 11-12’C temp. Patiekti 15-16’C temp. Vartoti 17-18’C temp.