DOMENECH Boig Per Tu Montsant DO 0,75l
16,95 €21,27 €/l
ERARIO Primitivo di Manduria Fuoriclasse 19 Vendemmia DOP 0,75l
45,95 €61,27 €/l
ERARIO Messaggero Vino da tavola 18 Vendemmia 0,75l (dėž.)
Spalva |
Raudonas |
---|---|
Brandinimas |
12 mėn. pl. talpoje + statinėje + 8 mėn. butelyje |
Prekės ženklas |
Cantine Erario |
Speciali pakuotė |
taip |
Serviravimo temperatūra, C |
18 |
Derliaus metai |
2018 |
Regionas |
Puglia |
Šalis |
Italija |
Stilius |
Pusiau sausas |
Stiprumas, % |
18 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Aleatico ,Chardonnay ,Fiano ,Moscato ,Negroamaro ,Primitivo |
Derinama su |
ant grotelių kepta arba troškinta mėsa ,brandintais sūriais ,žvėriena |
99,95 €133,27 €/l
Aprašymas
Pusiau sausas raudonas vynas iš Mandūrijos apeliacijos, Apulijos regiono, Italijos. Pagamintas iš rankomis rinktų 65% Primitivo, 15% Negroamaro, 7% Fiano, 5% Aleatico, 5% Chardonnay, 3% Moscato vynuogių, užaugintų 70-ies metų amžiaus vynuogynuose, esančiuose palei pakrantės juostą, kur švelniai pučia Jonijos jūros vėjai, darantys įtaką vyno struktūrai, aromatui, charakteriui. Šie faktoriai pastūmėjo Cantine Erario galvoti apie naują projektą, kuris atgaivina senąsias vyno tradicijas ir sukuria unikalaus charakterio vyną. Šis vynas – tai inovacijų, tradicijų ir meilės savo žemei produktas. Stiprus, sodrus, tačiau tuo pačiu malonus ir glotnus vynas, kadangi turi daugiau likutinio cukraus – 40g/l. Ilgai trunkanti fermentacija kontroliuojamoje temperatūroje, ilga maceracija bei vykdomas nuolatinis mikro deguonies prisotinimas. Vynas brandintas 12 mėn. nerūdijančio plieno statinėse, trumpai ąžuolo statinėse ir 8 mėn. butelyje.
Vynuogių nurinkimas vykdomas du kartus: pirmą kartą rugpjūčio mėn. nurenkamas didžiausias kiekis, paskui renkama rugsėjo viduryje, kai vynuogės labiau prisirpusios, turi daugiau cukraus ir gamina daugiau alkoholio.
Gilios granato raudonumo spalvos. Aromate jaučiamos slyvos, raudonieji serbentai, raudonieji vaisiai alkoholyje, šokoladas ir saldymedis. Taninai charakteringi ir elegantiški, ypatingo balanso vynas. Dera prie grilyje keptos ar troškintos mėsos, žvėrienos ir brandintų sūrių. Puikus „meditacinis vynas“.
Apie Cantine Erario
Nuo 1800 metų vidurio ERARIO šeima dedikavo savo gyvenimą žemdirbystei, o ypač – vynmedžių ir alyvmedžių auginimui. Apulijos regione vynmedžių ir alyvmedžių auginimo kultūra turi gilias tradicijas. Šiose žemėse galima rasti alyvmedžių, kuriems daugiau nei 1000 metų. Daugiau nei 85 vynuogių rūšys yra auginamos šiame regione.
2006 m. kartu su Brunetti šeima kompanija buvo įregistruota kaip „Agricola Erario“ ir 2011 m. buvo pastatytas jų centrinis pastatas, kuriame įrengti vynuogių presavimo įrenginiai bei vyno talpos (požeminės ir plieninės). Taip pat išpilstymo ir etikečių klijavimo mašinos. Tame pačiame pastate yra ofisas ir vyninės parduotuvė.
Cantina Erario vadovaujasi šiais elementais: tradicijos, inovacijos, tyrinėjimas, tvarumas, internacionalizacija. Šių elementų sąjunga – tai Erario šeimos sėkmės paslaptis. Vyninės vynai turi išskirtines asmenybes – aromatai, spalvos, skoniai ir puikiai integruotas alkoholiškumas – tai pagrindinių įmonės vynmedžių Primitivo charakterio išraiška. Cantine Erario stiprioji pusė – nuosavi vynuogynai, kultivuojami tradiciniais metodais. Vynuogės ypatingai aukštos kokybės, atidžiai atrenkamos ir renkamos rankomis. Vyninė rūpinasi aplinkos apsauga ir naudoja alternatyvius energijos šaltinius bei turi ekologišką vynų liniją. Didelę reikšmę įmonės vizijai daro noras patenkinti tarptautinės rinkos poreikius, todėl Erario vynai puikiai tiks įvairiam skoniui.