DE STEFANI Venis Sauvignon Blanc DOC 0,75l

Spalva

Baltas

Prekės ženklas

De Stefani

Serviravimo temperatūra, C

8-10

Derliaus metai

2022

Regionas

Veneto

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

13

Talpa, l

0.75

Žaliava

Sauvignon Blanc

Derinama su

kepta laukine lašiša

,

keptais kalmarais

,

keptu jūros ešeriu

,

makaronais su moliuskais

,

šparagų receptais

17,95 23,93 /l

Turime

Aprašymas

DE STEFANI Venis Sauvignon Blanc DOC – sausas baltas vynas iš Veneto regiono, Italijos. Pagamintas iš 100% Sauvignon Blanc vynuogių. Vynuogynai išsidėstę Fossalta di Piave vietovėje, 10 km nuo Adrijos jūros ir 50 km nuo Dolomito kalnų. Pasodinti 1986-2009-2021 metais. Dirvožemis – “caranto” – baltojo molio ir mineralų mišinys. Vynas brandinamas keletą mėnesių su mielių nuosėdomis nerūdijančio plieno statinėse. Nuosėdos nuolat maišomos, norint išgauti didesnį vyno tirštumą ir glotnumą.

Šiaudų geltonumo spalvos. Aromate elegantiškai atsiskleidžia egzotiniai vaisiai, citrusiniai vaisiai bei šeivamedžio natos. Skoninė paletė plati, labai gero minerališkumo.

Dera prie makaronų su geldelėmis, grilyje ruoštų vilkešerio patiekalų, aliejuje keptų kalmarų, laukinės lašišos. Ypač dera su šparagų patiekalais. Rekomenduojama patiekti +8-+10’C temp.

Galima išlaikyti iki 10 metų, laikant tamsioje ir vėsioje vietoje, horizontaliai. Geriausiai vartoti po 5 metų po derliaus nuėmimo.

 

Apdovanojimai:

96 taškai – Luca Maroni

93 taškai – James Suckling

Apie De Stefani
De Stefani šeima, pagal 1624 m. dokumentus, kilusi iš Refrontolo, mažo kalnuoto kaimelio Veneto regione Italijoje. Antroje 1800 m. pusėje Valeriano De Stefani, vyninės įkūrėjas, atskyrė žemes Colvendrame nuosavybėje, kurios galėtų auginti geriausias vynuoges išskirtinės asmenybės vynams gaminti. Nuosavybė yra kalnuose tarp Conegliano ir Vadobbiadene vietovių, Venecijos šiaurėje – tai UNESCO saugomos teritorijos. Vyninės įkūrėjo sūnus Valeriano, kartu su žmona Angelina, pradėjo tradiciją gaminti vynus atsiduodant kokybei be jokių kompromisų. Tiziano, šeimos trečiosios kartos vyndarys, pradėjo auginti vynuoges Piave slėnyje, atradęs puikias Pra’ Longo teritoriją Monastier di Treviso vietovėje bei Le Ronche teritoriją, Fossalta di Piave vietovėje. Šios teritorijos yra netoliese Adrijos jūros ir Dolomitinių Alpių kalnų, kur išskirtinis dirvožemis, vadinamas “caranto”, susideda iš baltojo molio bei mineralų. Šis vyndarys į vyninę įnešė inovacijų, tačiau gerbdamas senas šeimos vyno gamybos tradicijas. Šiandien vyninę valdo Alessandro De Stefani, ketvirtos kartos vyndarys, kuris gamina vynus, vadovaudamasis organiniu, biodinaminiu, ypač tvariu ūkininkavimu. Būtent jis išpopuliarino De Stefani vynus visame pasaulyje, tačiau ir toliau gamina juos tik iki 400 000 išskirtinės kokybės butelių iš vynuogių, užaugintų 150 a vynuogynuose. De Stefani vynai yra rekomenduojami pačių aukščiausių ir svarbiausių vyno kritikų bei gidų. Tiziano, Alessandro, kartu su žmona Chiara, šiai dienai vis dar yra svarbiausi vyninės vyndariai.