DE STEFANI Olmera IGT 0,75l

Spalva

Baltas

Prekės ženklas

De Stefani

Serviravimo temperatūra, C

8-10

Derliaus metai

2022

Regionas

Veneto

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

14

Talpa, l

0.75

Žaliava

Sauvignon Blanc

,

Tocai friulano

Derinama su

rizoto

,

vėžiagyviais

35,95 47,93 /l

Aprašymas

DE STEFANI Olmera IGT – sausas baltas vynas iš Veneto regiono, Italijos. Pagamintas iš 60% Tocai ir 40% Sauvignon vynuogių. “Olmera” išvertus iš vietinio dialekto reiškia guobų mišką, kuris senais laikais buvo toje vietoje, kurioje šiuo metu yra vynuogynai, auginantys vynuoges šiam puikiam vynui. Tocai vynuogės OLMERA vynui suteikia pilnumo ir struktūros, o Sauvignon – aromatingumo ir elegancijos. Vynuogynai išsidėstę Fossalta di Piave vietovėje, 10 km nuo Adrijos jūros ir 50 km nuo Dolomito kalnų, Le Ronche plotuose. Pasodinti 1986 metais. Dirvožemis – “caranto” – baltojo molio ir mineralų mišinys.

Tocai vynuogės yra vytinamos 1 mėnesį ir yra paveiktos karališkojo puvinio. Tocai toliau fermentuojasi su nuosėdomis mažose ąžuolo statinėse, o Sauvignon – betoninėse talpose. Abiejų vynų nuosėdos nuolat maišomos, kad vynas įgautų sodrumo ir taptų harmoningas.

Intensyvios šiaudų geltonumo spalvos su auksiniu krašteliu. Aromatas gausus, su intensyviais prinokusių vaisių tonais. Stipraus ir pilno kūno, glotnus, aksominis, labai ilgo egzotinių vaisių poskonio.

Dera prie rizotų, vėžiagyvių, moliuskų patiekalų. Rekomenduojama patiekti +8-+10’C temp.

Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, horizontaliai. Galima išlaikyti iki 15 metų. Geriausia vartoti po 7-8 metų po derliaus nuėmimo.

Apie De Stefani
De Stefani šeima, pagal 1624 m. dokumentus, kilusi iš Refrontolo, mažo kalnuoto kaimelio Veneto regione Italijoje. Antroje 1800 m. pusėje Valeriano De Stefani, vyninės įkūrėjas, atskyrė žemes Colvendrame nuosavybėje, kurios galėtų auginti geriausias vynuoges išskirtinės asmenybės vynams gaminti. Nuosavybė yra kalnuose tarp Conegliano ir Vadobbiadene vietovių, Venecijos šiaurėje – tai UNESCO saugomos teritorijos. Vyninės įkūrėjo sūnus Valeriano, kartu su žmona Angelina, pradėjo tradiciją gaminti vynus atsiduodant kokybei be jokių kompromisų. Tiziano, šeimos trečiosios kartos vyndarys, pradėjo auginti vynuoges Piave slėnyje, atradęs puikias Pra’ Longo teritoriją Monastier di Treviso vietovėje bei Le Ronche teritoriją, Fossalta di Piave vietovėje. Šios teritorijos yra netoliese Adrijos jūros ir Dolomitinių Alpių kalnų, kur išskirtinis dirvožemis, vadinamas “caranto”, susideda iš baltojo molio bei mineralų. Šis vyndarys į vyninę įnešė inovacijų, tačiau gerbdamas senas šeimos vyno gamybos tradicijas. Šiandien vyninę valdo Alessandro De Stefani, ketvirtos kartos vyndarys, kuris gamina vynus, vadovaudamasis organiniu, biodinaminiu, ypač tvariu ūkininkavimu. Būtent jis išpopuliarino De Stefani vynus visame pasaulyje, tačiau ir toliau gamina juos tik iki 400 000 išskirtinės kokybės butelių iš vynuogių, užaugintų 150 a vynuogynuose. De Stefani vynai yra rekomenduojami pačių aukščiausių ir svarbiausių vyno kritikų bei gidų. Tiziano, Alessandro, kartu su žmona Chiara, šiai dienai vis dar yra svarbiausi vyninės vyndariai.