Gilios rubino raudonumo spalvos sausas raudonasis vynas. Kvape vyrauja raudonųjų vaisių ir slyvų aromatai su prieskonių užuominomis. Burnoje juntami šokolado tonai su likerinių vyšniu poskoniu, gerai integruota rūgštis.
Vynas pagamintas iš 100% Pinot Noir vynuogių, kurių dauguma buvo užaugintos Casablanca slėnyje ir San Antonio apeliacijoje. 12 mėnesių 80% vyno buvo brandinama prancūziško ąžuolo statinėse ir 20% mažose statinaitėse. Vynas gali būti vartojamas dabar arba laikomas dar 2 – 3 metus. Pinot Noir vynuogės buvo brandintos mažose statinaitėse. Vyndarys statines saugojo 20 metų. Kiekvienais metais vynas buvo brandinamas per tą laikotarpį sukauptose statinėse prieš tai vyndariui įvertinus jų kokybę bei potencialą. Šis įdomus eksperimentas davė puikius rezultatus bei aukštus ekspertų įvertinimus.
Dera su mažai brandintais sūriais, raudonos mėsos, tuno, antienos patiekalais.
APDOVANOJIMAI:
2016 – 94 balai – Descorchados 2018, Čilė
2015 – 88 balai – Wine Spectator, JAV