CONO SUR 20 Barrels Pinot Noir 0,75l

Spalva

Raudonas

Brandinimas

12 mėn.

Prekės ženklas

Cono Sur

Derliaus metai

2017/2018

Regionas

Casablanca

Šalis

Čilė

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

14.5

Žaliava

Pinot Noir

Serviravimo temperatūra, C

16

Talpa, l

0.75

Derinama su

makaronais

,

raudona mėsa

,

sūriais

25,95 34,60 /l

Neturime

Aprašymas

Gilios rubino raudonumo spalvos sausas raudonasis vynas. Kvape vyrauja raudonųjų vaisių ir slyvų aromatai su prieskonių užuominomis. Burnoje juntami šokolado tonai su likerinių vyšniu poskoniu, gerai integruota rūgštis.

Vynas pagamintas iš 100% Pinot Noir vynuogių, kurių dauguma buvo užaugintos Casablanca slėnyje ir San Antonio apeliacijoje. 12 mėnesių 80% vyno buvo brandinama prancūziško ąžuolo statinėse ir 20% mažose statinaitėse. Vynas gali būti vartojamas dabar arba laikomas dar 2 – 3 metus. Pinot Noir vynuogės buvo brandintos mažose statinaitėse. Vyndarys statines saugojo 20 metų. Kiekvienais metais vynas buvo brandinamas per tą laikotarpį sukauptose statinėse prieš tai vyndariui įvertinus jų kokybę bei potencialą. Šis įdomus eksperimentas davė puikius rezultatus bei aukštus ekspertų įvertinimus.

Dera su mažai brandintais sūriais, raudonos mėsos, tuno, antienos patiekalais.

 

APDOVANOJIMAI:

2016 – 94 balai – Descorchados 2018, Čilė

2015 – 88 balai – Wine Spectator, JAV

Apie Cono Sur
Vyninė “Cono Sur” įkurta 1993 m. ir per 15 metų tapo Nr.2 vyninė Čilėje pagal pardavimų vertę. Tai pirmoji Čilės vyninė, gavusi dvigubą ISO standartą - 9001 (kokybės) ir 14001 (aplinkos apsaugos). Kompanijos tikslas – gaminti aukščiausios kokybės, išraiškingus vynus inovatyviomis technologijomis. Vertinant Cono Sur kompanijos indėlį,reiktų išskirti Pinot Noir vynuogių rūšies svorį,vyninės asortimente.Bene labiausiai,iš šios vynuogės pagamintus vynus,vartotojai vertina dažniausiai.Cono Sur Ocio Pinot Noir vynas – laikomas vyninės pasididžiavimu,tiesiog ikona! „Pinot Noir“ yra veislė, kuri geriausiai sunoksta esant vėsiam klimatui, esant vidutinei temperatūrai, mažai drėgmei ir gerai šildant saulei. Čilėje Kasablankos ir San Antonijaus slėniai pasirodė esą idealūs šios sudėtingos veislės auginimui. Minėtiems pakrančių slėniams, be to, kad jie atitinka visus vaisių nokimo reikalavimus, naudingas ir Ramusis vandenynas, konkrečiau - Humboldto srovė. Šalta vandenyno srovė, reguliuojanti temperatūrą Čilės pakrantėje ir yra pagrindinė priežastis, kodėl Cono Sur vyndariams pavyko pasiekti idealią nokimo kokybę Pinot Noir vystymuisi.