CONO SUR 20 Barrels Chardonnay 0,75l

Spalva

Baltas

Brandinimas

8 mėn.

Prekės ženklas

Cono Sur

Derliaus metai

2021

Regionas

Casablanca

Šalis

Čilė

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

13.5

Žaliava

Chardonnay

Serviravimo temperatūra, C

12

Talpa, l

0.75

Derinama su

balta mėsa

,

desertais

,

jūros gėrybėmis

,

makaronais

,

riešutais

,

salotomis

,

sūriais

26,95 35,93 /l

Neturime

Aprašymas

Dominuoja citrusinių vaisių aromatai, papildyti greipfrutų, liepų ir baltųjų gėlių tonais. Burnoje mineralinis ir šiek tiek sūrus, pasižymi puikia rūgštimi ir ilgu subalansuotu poskoniu.

Vynas pagamintas iš 100% Chardonnay  vynuogių, užaugintų Fundo El Centinela vynuogyne, Casablanca apeliacijoje. Vynas fermentuojamas prancūziško ąžuolo talpose su natūraliomis mielėmis be malolaktinės fermentacijos (kuomet gaivesnė obuolių rūgštis virsta švelnesne pieno rūgštimi). Vėliau apie 75% vyno buvo brandinama prancūziško ąžuolo statinėse  – 8 mėnesius ir 25% vyno – betoniniuose induose. Cono Sur 20 Barrels Chardonnay 2018 gali būti vartojamas dabar arba laikomas dar 2 – 3 metus.

Chardonnay vynuogės, iš kurių pagamintas vynas, buvo brandintos mažose statinaitėse. Vyndarys statines saugojo 20 metų. Kiekvienais metais vynas buvo brandinamas per tą laikotarpį sukauptose statinėse, prieš tai vyndariui įvertinus jų kokybę bei potencialą. Šis įdomus eksperimentas davė puikius rezultatus bei aukštus ekspertų įvertinimus.

Puikiai dera prie šviežių salotų, žuvies ir paukštienos patiekalų.

Apie Cono Sur
Vyninė “Cono Sur” įkurta 1993 m. ir per 15 metų tapo Nr.2 vyninė Čilėje pagal pardavimų vertę. Tai pirmoji Čilės vyninė, gavusi dvigubą ISO standartą - 9001 (kokybės) ir 14001 (aplinkos apsaugos). Kompanijos tikslas – gaminti aukščiausios kokybės, išraiškingus vynus inovatyviomis technologijomis. Vertinant Cono Sur kompanijos indėlį,reiktų išskirti Pinot Noir vynuogių rūšies svorį,vyninės asortimente.Bene labiausiai,iš šios vynuogės pagamintus vynus,vartotojai vertina dažniausiai.Cono Sur Ocio Pinot Noir vynas – laikomas vyninės pasididžiavimu,tiesiog ikona! „Pinot Noir“ yra veislė, kuri geriausiai sunoksta esant vėsiam klimatui, esant vidutinei temperatūrai, mažai drėgmei ir gerai šildant saulei. Čilėje Kasablankos ir San Antonijaus slėniai pasirodė esą idealūs šios sudėtingos veislės auginimui. Minėtiems pakrančių slėniams, be to, kad jie atitinka visus vaisių nokimo reikalavimus, naudingas ir Ramusis vandenynas, konkrečiau - Humboldto srovė. Šalta vandenyno srovė, reguliuojanti temperatūrą Čilės pakrantėje ir yra pagrindinė priežastis, kodėl Cono Sur vyndariams pavyko pasiekti idealią nokimo kokybę Pinot Noir vystymuisi.