COLLALTO GAIO Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene Extra Dry DOCG 1,5l
Spalva |
Baltas |
---|---|
Prekės ženklas |
Collalto |
Derliaus metai |
2023 |
Regionas |
Veneto |
Šalis |
Italija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
11.5 |
Žaliava |
Glera |
Serviravimo temperatūra, C |
6-8 |
Talpa, l |
1.5 |
Derinama su |
jūros gėrybėmis ,lengva mėsa ,riebia balta žuvimi ,vėžiagyviais |
28,95 €19,30 €/l
Aprašymas
COLLALTO GAIO Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene Extra Dry DOCG – vynas šviesiai gelsvos šiaudų spalvos, su lengvais burbuliukais taurėje. Šiandien tai geidžiamiausias tokios stilistikos putojantis vynas rinkoje, patenkinantis šiuolaikinį vyno mėgėją. Puiki ir rafinuota aromatų puokštė atskleidžia ką tik prinokusių kriaušių, obuolių bei laukinių gėlių tonus. Vynas gaivus, pasižymintis integruota rūgštimi, kurįą puikiai subalansuoja likutinis cukraus kiekis – 15g/l.
Šis baltasis sausas putojantis vynas, pagamintas naudojant Charmat metodą. Vyną sudaro 85% Glera vynuogės, bei likusi dalis Verdisio ir Bianchetta uogos, auginamos ant Susegano kalvos (klasikinė „Prosecco Superiore“ zona).
„Gaio Prosecco“ pavadinimo kilmė kilo nuo „Bosco del Gaio“ (iš lombardų žodžio „Gahagi“) – uždrausta arba rezervuota žemė, esanti pusiaukelėje nuo San Salvatore kalvos, nukreipta į pietus. Anuomet ten buvo miškinga vietovė, kur bendruomenė naudojosi medienos ištekliais, medžiojo gyvūnus ir rinko miško gėrybes.
Derlius nurenkamas rugsėjo mėn. 10-20 dienomis. Vynuogės švelniai spaudžiamos, fermentacija atliekama plieno statinėse, kontroliuojamoje 18° temperatūroje, 3 -6 mėnesius. Vyno brandinimas – 1-2 mėnesiai plieninėse slėginėse talpyklose, po to 1-2 mėnesiai butelyje.
Dera su sūdytos mėsos patiekalais, vegetariškais valgiais, pikantiškais putėsiais, moliuskais ir vėžiagyviais, lengvais žuvies patiekalais, šviežiais ir minkštais sūriais.
Apdovanojimai
2017 – The Prosecco masters – drinks business – Auksas
2017 – The champagne & Sparkling wine – Auksas
Luca Maroni – 91 Balas
2017 – International Challenge Gilbert & Gillard – Auksas
2018 – The Prosecco masters – drinks business – Sidabras
Tasted 100% Blind – 85/100 Balas
2018 – International Challenge Gilbert & Gillard – Auksas
2018 – AWC Vienna – Sidabras
2018 – Decanter – Bronza
2019 – Mundus Vini – Sidabras
2019 – International Challenge Gilbert & Gillard – Auksas
2019 – The Prosecco masters – drinks business – Bronza
2019 – Falstaff – Prosecco trophy – 91/100 Balas
Apie Collalto
Didžioji „Collalto“ grafų istorijos era prasidėjo 958 m., kai Italijos karalius Berengarius padovanojo grafui Rambaldui I - ąjąm žemes Treviso kalvų papėdėje. Taip prasidėjo intriguojanti istorija, kurią galima pavadinti - epinė poema, apie riterišką ištikimybę ir pagarbą savo žemei. Nuo 1110 metų Collalto protėviai iš kartos į kartą saugojo ir puoselėjo savo valdas prosecco kalvose, sąmoningai plėtojo žemės ūkį, vynuogininkystės tradicijas, bei saikingai naudojo gamtos išteklius. Šios šeimos istorijos puslapyje galima paminėti architektūrinį paminklą - San Salvatore pilį, statytą giliais viduramžiais, kaip stiprybės ir valdingumo simbolį.
Šiandien bendrovei vadovauja princesė Isabella Collalto de Croÿ, princo Manfredo ir princesės Trinidad di Collalto pirmagimė – šios istorinės vyninės paveldėtoja. Su savo vyru princu Guillaume'o de Croÿ ir vaikais Emmanuell ir Violette, sudaro tvirtą šeimos branduolį, puoselėjantį valdymo testinumą. „Collalto“ dinastija iš kartos į kartą įsipareigojo laikytis šios konkrečios koncepcijos - filosofijos, užtikrinant nuosavybės vientisumą, bei šeimos istorinį tęstinumą. Šiandien šeima tvirtai tiki, kokia bus jos ateitis...
Panašūs produktai
COLLALTO SAN SALVATORE Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene Brut DOCG 0,75l
Įvertinimas: 5.00 iš 5
13,95 €