Tikrasis šių gardžių lazdyno riešutų pastos skonis pasijaučia toli gražu ne iš karto. Tačiau šaukštas po šaukšto ši pasta įtraukia ir nepaleidžia – nė nepajusite, kaip nebegalėsite be jos ir mėgausitės vien tik šia. Natūrali 100% lazdyno riešutų pasta, BE GLIUTENO. Riešutai malami girnose labai lėtai ir besisukdami virsta riešutine mase. Tinka gardinti košes, ledus ir kitus desertus ar tepti tiesiog ant skrudintos bandelės / kruasano. Dera kartu su medumi, jei turite poreikį saldesniam, bet sveikam produktui.
„Tonda Gentile Trilobata“ lazdyno riešutas, auginamas daugiausia Langhe regione. Šioje vietovėje ypač palankus dirvožemis ir klimatas auginti šią veislę, kuri dėl savo savybių yra vertingiausia ir geriausia pasaulyje.
Riešutas, nors ir labai kietas, turi apvalią formą, kuri palanki greitam mechaniniam lukštenimui, išlaikant nepažeistus vaisius, kurie vartojami tiek švieži, tiek skrudinti ir yra traškūs.
Lazdyno riešutai, paprastai priskiriami prie džiovintų vaisių, yra gero aromato ir subtilaus skonio, juose gausu vitaminų, mineralų (kalio, magnio, fosforo ir kalcio), baltymų, skaidulų, nepakeičiamų riebalų rūgščių (vadinamųjų „gerųjų“ riebalų rūgščių). ir natūralių antioksidantų, tokių kaip vitaminas E, kuris lėtina audinių senėjimą. Fitosterolių – medžiagų grupės, laikomos svarbiomis širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai – šaltinyje lazdyno riešutuose taip pat yra mononesočiųjų riebalų, galinčių sumažinti MTL cholesterolio ir trigliceridų kiekį.
„Tonda Gentile delle Langhe“ ypač vertinami konditerių kokybiškose ledų parduotuvėse ir konditerijos parduotuvėse, nes būtent vaisiai geriausiai dera prie šokolado, tačiau taip pat naudojami restoranuose prie visų rūšių pikantiškų patiekalų.
Sudedamosios dalys:
Pjemonto lazdyno riešutai (100%). Be gliuteno. Gali būti pieno miltelių pėdsakų.
Maistinė ir energinė vertė 100g:
Energetinė vertė 2829KJ/685Kcal, riebalai 63g (iš kurių sočiosios riebalų rūgštys 4,5g), angliavandeniai 12g (iš kurių cukrus 4g), baltymai 13g, druska <0,01g. Laikyti vėsioje vietoje.