Gilios violetinės rubino spalvos sausas raudonasis vynas. Juntami kompleksiški slyvų, vyšnių, šilkmedžo aromatai, taip pat prinokusių raudonųjų pipirų ir špinatų tonai. Skonyje juntamos dūmo, skrudintos duonos ir šokolado natos. Vidutinio kūno vynas su švelniais taninais.
Gaminamas iš 94% Carmenere, 4% Carignan, 2% Tempranillo vynuogių. Vynas buvo brandinamas 12 mėnesių prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse ir dar 2 mėnesius butelyje.
Carmen bendrovės Carmenere vynuogės užaugintos El Peñasco vynuogyne, Apalta vietovėje. Granitiniame dirvožemyje gerai išsilaikanti drėgmė suteikia Carmenere vynuogėms stabilų rūgšties ir mineralų balansą. Vynuogės renkamos rankomis ir kruopščiai atrenkamos prieš jas švelniai spaudžiant preso pagalba, vėliau vykdoma šalta maceracija, kad būtų užtikrintas maksimalus pirminių vaisių skonių ir spalvos išlaikymas. Alkoholinė fermentacija atliekama nerūdijančio plieno talpyklose, 40 dienų viso maceravimo laikotarpiu. Tada vynas 12 mėnesių brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse ir dar 2 mėnesius laikomas butelyje Carmen rūsiuose.
Dera su kiauliena, aviena, veršiena, picomis ir vidutinio kietumo sūriais.
APDOVANOJIMAI:
2019 – James Suckling, JAV· 90 balų 2017
2011 – 92 balai – Descorchados, Čilė
2010 – 92 balai – Descorchados, Čilė
2009 – Auksas – International Wine Challenge, UK
2009 – Auksas – Concurs Mondial Bruxelles, Belgija