CARMEN Chardonnay 0,75l

Spalva

Baltas

Prekės ženklas

Carmen

Derliaus metai

2018

Regionas

Maipo

Šalis

Čilė

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

14

Žaliava

Chardonnay

Serviravimo temperatūra, C

10

Talpa, l

0.75

Derinama su

balta mėsa

,

makaronais

,

žuvimi

7,95 10,60 /l

Neturime

Aprašymas

Šviesiai gelsvos aukso spalvos baltasis sausas vynas, kompleksiškų aromatų su bananų, ananasų, greifrutų ir citrusinių vaisių natomis. Lengvo kūno vynas, turintis karamelės ir vanilinių sausainių poskonį. 

Gaminamas iš 100% Chardonnay vynuogių. 20% vyno buvo brandinama prancūziško ąžuolo statinėse.

Dera su lašišos patiekalais, vėžiagyviais, balta mėsa, švelniais sūriais ir makaronais.

 

APDOVANOJIMAI:

2009 – 86 balai – Wine Spectator, JAV

Apie Carmen
Tai pirmoji ir seniausia Čilės vynnnė, įkurta 1850 metais Kristiano Lanzo ir pavadinta jo mylimos žmonos garbei. Šiandien tai kompanija, kuri turi daugiau nei 160 metų istoriją, pažymėtą įvairiais etapais ir sėkme, nenuilstomai puoselėjant geneologinį paveldą ir ieškant naujų technologinių sprendimų.1994 metai pažymėti Carmenere vynuogės atgimimo metais. Ir tai neabejotinas yra bendrovės Carmen nuopelnas ir didelis džiaugsmas ne tik Čiilės, bet ir viso pasaulio vyno bendruomenei. Carmenere vynuogės veislė buvo visiškai išnaikinta po filokseros maro Europoje XIX a.viduryje. Ši vynuogė naujai atgimė bendrovės Carmen viename vynuogynų, Alta Maipo slėnyje. Carmen vynai yra vertinami dėl jų išskirtinės kokybės ir eksportuojami į 50 pasaulio šalių! „CARMEN GRAN RESERVA“ – linijos vynai sukurti, kad pabrėžti Colchagua ir Kasablankos slėniuose užaugintų vynuogių charakteristikas, bei išraišką… Carmen Gran Reserva Chardonnay vynuogės užaugintos senuose vynuogynuose, Kasablankos slėnyje, kurių derlingumas siekia 8 t/ha. Vyrauja granitinės kilmės dirvožemis. Kasablankos slėnio vynuogynai išsidėstę 30 km. atstumu prie Ramiojo vandenyno. Pučiant vėsiam brizui vynuogės neperkaista išlaikydamos savo rūgštingumą, taip reikalingą kokybiškam vynui pagaminti. Derlius yra nurenkamas rankomis. Po to vynuogės dalimis spaudžiamos pneumatiniais presais. Fermentacija vyksta prancūziško ąžuolo statinėse (apie 30%) ir kita dalis nerūdijančio plieno talpose.