“CAMUS Ile De Re 40% 0,7l (dėž.)” - įdėtas į krepšelį Peržiūrėti krepšelį




CAMUS VSOP Borderies 40% 0,7l (dėž.)
57,95 €82,79 €/l

LAMBAY Blend 40% 0,7l
38,95 €55,64 €/l
CAMUS Ile De Re 40% 0,7l (dėž.)
Prekės ženklas |
Camus |
---|---|
Speciali pakuotė |
taip |
Šalis |
Prancūzija |
Stiprumas, % |
40 |
Talpa, l |
0.7 |
56,95 €81,36 €/l
Aprašymas
CAMUS Ile de Re Fine Island – tai vienas unikaliausių konjakų pasaulyje, gimęs vakariausiuose Prancūzijos vynuogynuose Ile de Re saloje. Ši geografiškai ypatinga vieta, apsupta Atlanto vandenyno, sukuria nepakartojamą mikroklimatą, suteikiantį konjakui išskirtinį, jūrinį skonio profilį. Kalkingi ir smėlėti salos dirvožemiai, praturtinti natūraliu jūros dumblių (kelp) kiekiu, leidžia vynuogėms įgauti subtilų jodo prisilietimą ir mineralų gausą, o švelniai sūrus jūros vėjas papildo jų aromatinį sudėtingumą.
Šiltesnis nei žemyninis klimatas ir pastovūs vėjai užtikrina tolygų brandinimo procesą prancūziško ąžuolo statinėse, suteikiantį gėrimui švelnumo ir harmoningą balansą tarp vaisiškumo, mineralinių natų ir subtilaus saldumo. Tai konjakas, kuris ne tik išsiskiria savo kilme, bet ir atveria visiškai naują skonio patirtį gurmanams.
Gamyba ir brandinimas
CAMUS Ile de Re Fine Island Island konjakas gaminamas iš Ugni Blanc vynuogių (kai kuriose partijose galimas ir Colombard veislės priedas). Distiliacija vykdoma dvigubu distiliavimo procesu variniuose alembikuose, siekiant išgauti maksimalų aromatų gilumą. Brandinimui naudojamos plačiagrūdžio prancūziško ąžuolo statinės (400 l talpos), kuriose jauniausios partijos brandinamos bent 2 metus. Salos klimato įtaka šiam konjakui suteikia jūrinę eleganciją, išskirtinę kategorijoje.
Skonis ir aromatas
Spalva – sodri auksinė su gintaro atspalviais. Aromatas – elegantiškas ir gaivus, su ryškiomis baltųjų vaisių natomis. Skonis – traškus ir gaivus, su saldžiu riešutų pagrindu, papildytu subtiliais mineraliniais niuansais. Poskonis – švarus, vidutinės trukmės, paliekantis subtilų jūros įspūdį, kuris ilgai išlieka gomuryje.
Patiekimo rekomendacijos
Šis konjakas puikiai atsiskleidžia kambario temperatūroje tulip formos taurėje, su ledu tumbler tipo stiklinėje arba net atvėsinus butelį šaldiklyje. Jis puikiai dera kaip aperityvas su jūros gėrybių užkandžiais ar austrėmis, o po vakarienės – su lengvais, rafinuotais desertais.
Apie Camus
Camus konjako istorija ir paveldas
Viskas prasidėjo 1863 metais, kai jaunas ir ambicingas vynuogių augintojas Jean-Baptiste Camus pirmą kartą distiliavo savo konjaką Borderies regione. Tuo metu jis dar tik tiekė savo gėrimą jau įsikūrusiems konjako namams, tačiau netrukus suprato, kad jo konjakas išsiskiria iš kitų ne tik skoniu, bet ir išskirtine kokybe. Norėdamas šį pranašumą paversti savo stiprybe, Jean-Baptiste subūrė mažų vynuogynų savininkų broliją „La Grande Marque“, kurios tikslas buvo eksportuoti konjaką į Angliją. 1890 metais jis išpirko savo partnerių dalis ir pradėjo gaminti konjaką savo šeimos vardu, taip gimė Camus – pavadinimas, tapęs kokybės ir elegancijos sinonimu.
Vos po kelerių metų Camus konjakas tapo geidžiamu visoje Europoje, o vėliau buvo įtrauktas į prestižinį caro Nikolajaus II dvaro gėrimų sąrašą. Šis įvertinimas ne tik atvėrė duris į aristokratų rūmus, bet ir padėjo Camus vardui įsitvirtinti kaip vienam geriausių konjako gamintojų pasaulyje. Šeima visada išliko nepriklausoma, todėl galėjo laisvai kurti savo stilių, nepaklusdama masinės gamybos spaudimui.
Gamybos menas ir šeimos paslaptys
Kiekvienas Camus konjako gamybos etapas yra kruopščiai prižiūrimas meistrų, o procesas remiasi paslaptimis, perduodamomis iš kartos į kartą. Bendrovė turi savo vynuogynus pačiuose geriausiuose Konjako regiono plotuose: Grande Champagne, Petite Champagne, Fins Bois ir Bons Bois. Naudojamos tik aukščiausios kokybės Ugni Blanc, Folle Blanche ir Colombard vynuogės, brandinamos Limousin ir Tronçais ąžuolo statinėse. Jaunieji spiritai pirmuosius du mėnesius ilsisi naujose statinėse, o vėliau perkeliami į senas, kurių dalis lentų pakeičiama naujomis – taip subtiliai formuojamas išskirtinis aromatas.
Camus konjakas žinomas dėl savo sodraus, tačiau švelnaus charakterio, subtilių gėlių ir vaisių natų bei ilgo, harmoningai subalansuoto poskonio. Šio stiliaus pagrindas – kruopščiai atrinktos žaliavos ir ypatingas distiliavimo būdas, leidžiantis išlaikyti daugiau natūralių aromatų nei įprasta kitų gamintojų konjakuose.
Šeimos tradicijos ir unikalios kolekcijos
Šiandien Camus tebėra nepriklausomas šeimos verslas, kurį valdo penktoji karta, o Jean-Paul Camus ir jo įpėdiniai asmeniškai dalyvauja konjakų assemblage – maišymo mene. Kai kurios Camus konjako rūšys nėra parduodamos – jos gaminamos tik šeimos garbei. Tradicija įpareigoja pagaminti konjaką tais metais, kai šeimoje gimsta vaikas. Jei gimsta berniukas, jis paragauja šio konjako savo pilnametystės dieną, o jei mergaitė – per savo vestuves. Šios išskirtinės kolekcijos saugomos rūsiuose, tarsi skystas šeimos archyvas.
Camus šiandien
Per daugiau nei pusantro šimtmečio Camus išaugo į vieną garsiausių konjako vardų pasaulyje. Jis vertinamas dėl nepriekaištingo kokybės ir kainos santykio, o jo gėrimai – dėl unikalaus stiliaus, kuris išlaiko pusiausvyrą tarp sodrumo, elegancijos ir autentiško terroir atspindžio. Tai konjakas, kuris ne tik geriamas, bet ir pasakoja istoriją – šeimos, dirvos ir laiko istoriją.