CAMUS Decanter XO Intensely Aromatic 40% 0,7l (dėž.)

Brandinimas

10 metų

Prekės ženklas

Camus

Speciali pakuotė

taip

Regionas

Cognac

Šalis

Prancūzija

Stiprumas, %

40

Talpa, l

0.7

289,95 414,21 /l

Aprašymas

CAMUS Decanter XO Intensely Aromatic – tai išskirtinis, prabangus konjakas, gimęs iš penkių Camus šeimos kartų meistrystės ir aistringo siekio kurti aromatiškiausius konjakus pasaulyje. Šis leidimas ne tik pagerbia prancūzišką Arts de la Table tradiciją, bet ir ją perkelia į šiuolaikinį konteksto lygį – prabangus krištolo dekanteris tampa ne vien gėrimo talpykla, bet ir stalo puošmena, skirta ilgamečiui naudojimui bei išskirtinei patirčiai.

Gamyba ir brandinimas

Šis konjakas gaminamas iš kruopščiai atrinktų Ugni Blanc vynuogių, augintų geriausiuose Cognac regiono crus. Distiliacija atliekama tradicinėmis varinėmis kolbomis, siekiant išgauti ypatingą skonio gilumą ir aromatų grynumą. Brandinamas fine-medium grain prancūziško ąžuolo statinėse, kurių talpa – 350 litrų. Mažiausiai 10 metų brandinimas suteikia gėrimui ypatingą kompleksiškumą, o papildomas brandinimas atnaujintose, iš naujo paskrudintose statinėse praturtina skonį šiltais prieskonių ir skrudintos medienos tonais.

Skonis ir aromatas

Aromatas – sodrus ir daugiaplanis: juntami karstelėję abrikosai, apelsinai, egzotiniai vaisiai ir gilios kakavos natos. Skonis prasideda švelnia, medumi primenančia tekstūra ir intensyviu gėliškumu, vėliau išsiskleidžia prieskoniai bei skrudintos medienos niuansai. Poskonis ilgas, šiltas, kupinas vanilės, cinamono ir tamsių aromatų, kuriuos sukuria ilgas brandinimas ąžuolo statinėse.

Patiekimo rekomendacijos

Geriausia mėgautis kambario temperatūroje tulip formos taurėje, kad atsiskleistų visos aromatų ir skonio subtilybės. Puikiai tinka ypatingoms progoms, kaip aperityvas arba po vakarienės su rafinuotais desertais.

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

There are no reviews yet

Add a review
You must be logged in to post a review Log In
Apie Camus

Camus konjako istorija ir paveldas

Viskas prasidėjo 1863 metais, kai jaunas ir ambicingas vynuogių augintojas Jean-Baptiste Camus pirmą kartą distiliavo savo konjaką Borderies regione. Tuo metu jis dar tik tiekė savo gėrimą jau įsikūrusiems konjako namams, tačiau netrukus suprato, kad jo konjakas išsiskiria iš kitų ne tik skoniu, bet ir išskirtine kokybe. Norėdamas šį pranašumą paversti savo stiprybe, Jean-Baptiste subūrė mažų vynuogynų savininkų broliją „La Grande Marque“, kurios tikslas buvo eksportuoti konjaką į Angliją. 1890 metais jis išpirko savo partnerių dalis ir pradėjo gaminti konjaką savo šeimos vardu, taip gimė Camus – pavadinimas, tapęs kokybės ir elegancijos sinonimu.

Vos po kelerių metų Camus konjakas tapo geidžiamu visoje Europoje, o vėliau buvo įtrauktas į prestižinį caro Nikolajaus II dvaro gėrimų sąrašą. Šis įvertinimas ne tik atvėrė duris į aristokratų rūmus, bet ir padėjo Camus vardui įsitvirtinti kaip vienam geriausių konjako gamintojų pasaulyje. Šeima visada išliko nepriklausoma, todėl galėjo laisvai kurti savo stilių, nepaklusdama masinės gamybos spaudimui.

Gamybos menas ir šeimos paslaptys

Kiekvienas Camus konjako gamybos etapas yra kruopščiai prižiūrimas meistrų, o procesas remiasi paslaptimis, perduodamomis iš kartos į kartą. Bendrovė turi savo vynuogynus pačiuose geriausiuose Konjako regiono plotuose: Grande Champagne, Petite Champagne, Fins Bois ir Bons Bois. Naudojamos tik aukščiausios kokybės Ugni Blanc, Folle Blanche ir Colombard vynuogės, brandinamos Limousin ir Tronçais ąžuolo statinėse. Jaunieji spiritai pirmuosius du mėnesius ilsisi naujose statinėse, o vėliau perkeliami į senas, kurių dalis lentų pakeičiama naujomis – taip subtiliai formuojamas išskirtinis aromatas.

Camus konjakas žinomas dėl savo sodraus, tačiau švelnaus charakterio, subtilių gėlių ir vaisių natų bei ilgo, harmoningai subalansuoto poskonio. Šio stiliaus pagrindas – kruopščiai atrinktos žaliavos ir ypatingas distiliavimo būdas, leidžiantis išlaikyti daugiau natūralių aromatų nei įprasta kitų gamintojų konjakuose.

Šeimos tradicijos ir unikalios kolekcijos

Šiandien Camus tebėra nepriklausomas šeimos verslas, kurį valdo penktoji karta, o Jean-Paul Camus ir jo įpėdiniai asmeniškai dalyvauja konjakų assemblage – maišymo mene. Kai kurios Camus konjako rūšys nėra parduodamos – jos gaminamos tik šeimos garbei. Tradicija įpareigoja pagaminti konjaką tais metais, kai šeimoje gimsta vaikas. Jei gimsta berniukas, jis paragauja šio konjako savo pilnametystės dieną, o jei mergaitė – per savo vestuves. Šios išskirtinės kolekcijos saugomos rūsiuose, tarsi skystas šeimos archyvas.

Camus šiandien

Per daugiau nei pusantro šimtmečio Camus išaugo į vieną garsiausių konjako vardų pasaulyje. Jis vertinamas dėl nepriekaištingo kokybės ir kainos santykio, o jo gėrimai – dėl unikalaus stiliaus, kuris išlaiko pusiausvyrą tarp sodrumo, elegancijos ir autentiško terroir atspindžio. Tai konjakas, kuris ne tik geriamas, bet ir pasakoja istoriją – šeimos, dirvos ir laiko istoriją.