Sausas raudonas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda iš Veronos provincijos, Valpolicella apeliacijos, Italijos. Pagamintas iš rankomis rinktų ir vytintų Corvina Veronese, Rondinella, Corvinone vynuogių. Amarone vyne ypač svarbu vynuogių odelių kokybė. Odelės vynui suteikia taninus, spalvą ir skonio intensyvumą. O vynuogių vytinimas ne tik sukoncentruoja sultis vynuogėje, tačiau taip pat padidina odelės ir vynuogės sąlytį. Taip pat vytinant vynuoges pasikeičia vynuogėse esanti rūgštis ir vynas įgauna daugiau balanso. Šis Amarone vynas po fermentacijos brandinamas nerūdijančio plieno talpose bei statinėse.
Intensyvios granato raudonumo spalvos vynas. Aromatas intensyvus, išliekantis, su vyšnių užuominomis. Skonis aksominis, tuo pačiu pikantiškas, primenantis vyšnias ir karčius migdolus. Dera prie raudonos mėsos ir žvėrienos patiekalų. Rekomenduojama patiekti +16-+18‘C temp. Laikymo sąlygos +8-+20’C temp.
Atsiliepimai
There are no reviews yet