MASI Costasera Amarone Classico DOCG 1,5l (med.dėž.)
109,95 €73,30 €/l
FONTANAFREDDA Ampelio Langhe Chardonnay DOC 0,75l
21,95 €29,27 €/l
BARONE RICASOLI Torricella IGT 0,75l
Spalva |
Baltas |
---|---|
Brandinimas |
6 mėn. |
Prekės ženklas |
Barone Ricasoli |
Derliaus metai |
2020 |
Regionas |
Toscana |
Šalis |
Italija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
13 |
Žaliava |
Chardonnay |
Serviravimo temperatūra, C |
12 |
Talpa, l |
0.75 |
Derinama su |
balta mėsa ,sūriais ,užkandžiais |
24,95 €33,27 €/l
Aprašymas
Baltasis sausas vynas, pagamintas iš Chardonnay vynuogių, turintis šiaudų geltonumo spalvą. Vynas traukia gaiviu aromatu, kuriame vyrauja tropinių vaisių, persikų, vanilės ir prieskonių užuominos, pasižymi citrusinių vaisių natomis ir pikantišku rūgštumu, harmoningu poskoniu.
Vynas pavadintas Torricella, kad paminėti vynuogyną, kuriame 1980-ųjų pabaigoje buvo pasodintas 1 ha Chardonnay uogų. Vynuogynas yra 350 metrų virš jūros lygio, ant kalvos natūraliai susiformavusioje dirvoje, kurioje gausu smėlio. Čia auginamos Chardonnay vynuogės pasižymi turtinga tekstūra ir tvirtu charakteriu, išreiškiančiu Toskanos terua savybes. 2015 m. kartu su Chardonnay į mišinį buvo įvestos Sauvignon Blanc vynuogės, auginamos Sienoje, aliuvininiame dirvožemyje 230 metrų aukštyje virš jūros lygio. Gaminant vyną, maceracija atliekama kelias valandas 5 ° C temperatūroje be deguonies, o sultys fermentuojamos 25–30 dienų 12–16 ° C temperatūroje. Tada dalis vyno iš Chardonnay uogų 9 mėnesius brandinama su nuosėdomis ąžuolo statinėse, o kita dalis iš Sauvignon Blanc vynuogių – plieninėse talpyklose.
Vyną rekomenduojama derinti su lengvomis daržovių salotomis, minkštais sūriais, mėlynaisiais sūriais, jūros gėrybėmis, balta mėsa, makaronais su kreminiu padažu.
Apdovanojimai:
2013 – 87 balai – Gilbert & Gaillard, Prancūzija
2013 – 87 balai – Wine Spectator, JAV
2012 – 88 balai – Wine Spectator, JAV
Apie Barone Ricasoli
Tai viena seniausių pasaulyje šeimos vyninė. Ricasoli istorija siekia XII amžių. Tuomet Ricasoli šeimai atiteko Florencijos pilis ir jai priklausiusioss žemės. Ilgainiui šeima išgarsėjo kaip geriausio Chianti vyno gamintoja. Veiklą prižiūri jau 32-oji Ricasoli šeimos karta – Francesco Ricasoli. Įmonė tęsia geriausias Chianti vyno gamybos tradicijas, palaikydama aukštą „Chianti kūrėjo“ reputaciją.