BARONE RICASOLI Brolio Chianti Riserva DOCG 0,75l

Spalva

Raudonas

Brandinimas

16 mėn.

Prekės ženklas

Barone Ricasoli

Derliaus metai

2016

Regionas

Toscana

Šalis

Italija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

14

Žaliava

Cabernet Sauvignon

,

Merlot

,

Sangiovese

Serviravimo temperatūra, C

18

Talpa, l

0.75

Derinama su

brandintais sūriais

,

mėsa

,

vytintais kumpiais

31,95 42,60 /l

Neturime

Aprašymas

Gilios rubino raudonumo spalvos sausas raudonasis vynas demonstruoja harmoningą, sodrų aromatą, išpintą iš prinokusių vaisių, deguto, dūmų ir skrudintų žolelių natų. Užkariauja savo švelniu, lygiu skoniu su vyšnių, slyvų, odos, tabako ir migdolų tonais ir ilgu poskoniu.

Pagamintas iš 80% Sangiovese, 15% Merlot ir 5% Cabernet Sauvignon vynuogių. Vynmedžiai auga vietovėse, kurių aukštis svyruoja nuo 280 iki 480 metrų virš jūros lygio. Sklypų dirvožemis labai skiriasi, tačiau turi panašumą dėl juose esančio žvyro, kuris leidžia vynmedžių šaknims natūraliai drenuotis. Uogos po fermentacijos 12/16 dienų buvo maceruojamos kontroliuojamoje 24–27 ° C temperatūroje, nerūdijančio plieno talpyklose. Vynas buvo brandinamas ąžuolo statinėse 16 mėnesių ir dar 3 mėnesius butelyje.

Rekomenduojama patiekti su įvairiais keptos mėsos patiekalais, kietais ir aštriais sūriais, makaronais su įvairiais padažais.

APDOVANOJIMAI:

2012 – 92 balai – James Suckling, JAV

2012 – 89 balai – Wine Spectator, JAV

Apie Barone Ricasoli
Tai viena seniausių pasaulyje šeimos vyninė. Ricasoli istorija siekia XII amžių. Tuomet Ricasoli šeimai atiteko Florencijos pilis ir jai priklausiusioss žemės. Ilgainiui šeima išgarsėjo kaip geriausio Chianti vyno gamintoja. Veiklą prižiūri jau 32-oji Ricasoli šeimos karta – Francesco Ricasoli. Įmonė tęsia geriausias Chianti vyno gamybos tradicijas, palaikydama aukštą „Chianti kūrėjo“ reputaciją.