“POMMERY Grand Cru Vintage 0,75l (dėž.)” - įdėtas į krepšelį Peržiūrėti krepšelį

MONTE DEL FRA Colombara Veronese Garganega IGT 0,75l
19,95 €26,60 €/l

ANDRE JACQUART Solera Premier Cru Extra Brut 0,75l (med. dėž.)
139,95 €186,60 €/l
ANDRE JACQUART Solera Premier Cru Extra Brut 1,5l (med. dėž.)
Spalva |
Baltas |
---|---|
Brandinimas |
4 metai |
Prekės ženklas |
Andre Jacquart |
Speciali pakuotė |
taip |
Serviravimo temperatūra, C |
8 |
Regionas |
Champagne |
Šalis |
Prancūzija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
12.5 |
Talpa, l |
1.5 |
Žaliava |
Chardonnay |
269,95 €179,97 €/l
Aprašymas
Andre Jacquart Solera Premier Cru Extra Brut 1,5 l – išskirtinis Premier Cru Andre Jacquart Solera šampanas, sukurtas pagal unikalią Solera brandinimo metodiką, leidžiančią sujungti kelių derlių charakterį į harmoningą ir itin kompleksišką skonį. Tai subtili Chardonnay ir Pinot Noir vynuogių kompozicija, atspindinti Vertus ir Le Mesnil-sur-Oger terroir eleganciją. Šis šampanas yra itin retas – visame pasaulyje pagaminta tik 150 magnum (1,5 l) butelių ir 3 637 standartiniai (0,75 l) buteliai.
Skonis ir aromatas
Šampanas pasižymi ryškia aukso spalva ir nuostabiu, ilgai išliekančiu perliavimu. Aromate atsiskleidžia citrusinių vaisių gaiva, baltų gėlių natos, subtilus brioche ir migdolų aromatas. Skonyje dera šviežumas ir kremiškumas, juntami skrudintos duonos, medaus bei džiovintų vaisių akcentai. Sausas ir subalansuotas, su ilgu, minerališku poskoniu.
Kilmė ir gamyba
Andre Jacquart Solera šampanas kuriamas iš kelių derlių vynų, naudojant dalį ankstesnių metų vyno, brandinto ąžuolinėse statinėse. Šis metodas suteikia gėrimui gilumo, skonio sluoksnių ir nuoseklų stilių kiekvienoje partijoje. Buteliai brandinami rūsiuose kelerius metus, kad aromatai ir skonis pasiektų tobulą balansą.
Patiekimo rekomendacijos
Šis šampanas puikiai tinka iškilmingoms progoms ir gastronominiams deriniams. Jis harmoningai dera su austrėmis, jūros ešeriu, omaru, foie gras ar brandintu parmezano sūriu. Patiekimo temperatūra – 8–10 °C. Magnum (1,5 l) versija – įspūdingas pasirinkimas šventėms, pateikiama elegantiškoje medinėje dėžėje.
Apie Andre Jacquart
„André Jacquart“ istorija prasidėjo 1958 m., kai André Jacquart, ketvirtos kartos vynuogių augintojas iš Le Mesnil-sur-Oger (Grand Cru, Côte des Blancs), nusprendė ne tik auginti vynuoges, bet ir pats gaminti šampaną iš savo šeimos vynuogynų. Nuo tada namai nuosekliai laikosi „grower Champagne“ filosofijos – vynas gimsta iš nuosavos žemės ir atspindi konkrečios vietovės charakterį. Šeimos paveldas Le Mesnil-sur-Oger suteikė tvirtą pamatą stiliui, kuriame dominuoja grynas chardonnay, kalkingas dirvožemis ir ilgo brandinimo kultūra.
2004 m. vairą perėmė penktoji karta – Marie Doyard (kartu su broliu Benoît). Marie – Maurice Doyard anūkė; jos senelis prisidėjo prie AOC Champagne formavimo, tad ryšys su regiono tradicija – organiškas. „Wine Enthusiast“ ją mini tarp moterų, kurios aktyviai formuoja šiuolaikinę vyndarystę: Marie savo namų stiliui suteikė aiškumo, minimalizmo ir terroir akcentą, kartu modernizavo procesus ir komunikaciją. Tai ne revoliucija dėl revoliucijos – veikiau nuoseklus žingsnis gilyn į vietovės išraišką.
Vynuogynų šerdis – Grand Cru Le Mesnil-sur-Oger ir Premier Cru Vertus. Le Mesnil dovanoja nervingą, minerališką, tikslaus piešinio chardonnay profilį, Vertus – kiek apvalesnį, gyvesnį toną. Šis duetas leidžia kurti šampanus, kuriuose elegancija dera su struktūra. Gamykloje pabrėžiamas subtilus, bet kryptingas vyndarystės braižas: fermentacija dažnai vyksta ąžuolo statinėse, vengiant malolaktinės fermentacijos, kad išliktų rūgšties stuburas ir kalkinga minerališka įtampa. Dozė laikoma minimali arba jos atsisakoma (extra brut / brut nature), todėl taurėje kalba ne cukrus, o vieta. Brandinimui skiriama daug laiko – būtent kantrybė leidžia išryškėti smulkiajai tekstūrai ir brioche subtilumui neperspaudžiant chardonnay grynumo.
Tvarumas – ne priedas, o darbo kasdienybė. Ūkis dirba pagal aplinkai draugiškus principus, sertifikuotas aukštu HVE lygiu, o vynuogynuose taikomi sprendimai orientuoti į dirvožemio gyvybingumą, biologinę įvairovę ir ilgalaikį vynmedžių sveikumą. Estetikos pusėje – švarus, minimalistinis etikečių dizainas, atliepiantis turinį: aiškus, disciplinuotas, elegantiškas.
„André Jacquart“ šiandien – tai išgryninto Côte des Blancs baltojo šampano vizija, kurioje prioritetas teikiamas vietovės balsui, tekstūrai ir pusiausvyrai. Tai šampanas, kuris labiausiai patiks ieškantiems skaidraus chardonnay profilio, ilgo poskonio ir santūrios prabangos taurėje – kai kiekvienas gurkšnis pasakoja Le Mesnil-sur-Oger ir Vertus istoriją.