ANDRE JACQUART Solera Premier Cru Extra Brut 0,75l (med. dėž.)
Spalva |
Baltas |
---|---|
Brandinimas |
4 metai |
Prekės ženklas |
Andre Jacquart |
Speciali pakuotė |
taip |
Serviravimo temperatūra, C |
8 |
Regionas |
Champagne |
Šalis |
Prancūzija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
12.5 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Chardonnay |
139,95 €186,60 €/l
Aprašymas
Sausas šampanas, pagamintas iš 100% Chardonnay vynuogių, užaugintų Vertus Premier Cru vietovėje. Šis šampanas tai derlių mišinys pradedant nuo 2008-ųjų ir baigiant 2015-aisiais metais. Išskirtinis produktas. Fermentacija vyksta INOX nerūdijančio plieno statinėse. Brandinamas su nuosėdomis rūsiuose mažiausiai 4 metus. Labai lengvai filtruojamas. Likutinis cukraus kiekis 2g/l. Pagaminta tik 3647 buteliai.
Apie Andre Jacquart
ANDRE JACQUART šampano istorija prasidėjo 1908 m., kai Michel Jacquart nusipirko keletą vynmedžių Le Mesnil-sur-Oger vietovėje, Côte des Blancs širdyje. 1958 m. Michel sūnus, André Jacquart nusprendė perimti šeimos nuosavybę ir įkurti savo šampano namus. 1976 m. Andre tampa Vyndarių profsąjungos prezidentu, o kitais metais – INAO nariu. 1980 m. Andre dukra Chantal Jacquart-Doyard perima vyninės valdymą. Jos dėka ANDRE JACQUART pradeda bendradarbiauti su Italija, Norvegija, Belgija – kyla eksporto pardavimai. Taip pat vyninė pradeda užsiimti vyno turizmu. /
Nuo 2004 m. ANDRE JACQUART valdo Marie Doyard, Andre Jacquart‘o anūkė ir Maurice Doyard, vieno iš CIVC įkūrėjų, proanūkė. Marie tėvas, Pascal Doyard, perduoda Champagne Doyard vynuogynus Champagne Andre Jacquart, taip norėdamas paskatinti savo dukrą toliau keliauti šiuo nuostabiu šampano keliu. Nuo tada, kai Marie pradėjo valdyti nuosavybę, ji įnešė į verslą 3 didelius pakeitimus ir naujoves: vinifikacija ąžuolo statinėse, kad šampanas įgautų kompleksiškumo; ilgas brandinimas, kad būtų pasiekta aukštesnė skonio kokybė; mažas cukraus kiekis, kad išlaikyti vyną ypatingu. 2019 m. CHAMPAGNE ANDRE JACQUART gauna HVE 3 sertifikatą, pažymintį, jog vynininkystė čia tvari – vyndariai itin gerbia savo terroir ir laikosi aukštų standartų augindami vynuoges bei gamindami šampaną. /
Dirvožemis Côte des Blancs vietovėje – kalkingas. Tokia žemė idealiai tinka Chardonnay vynuogėms auginti, todėl čia net 97% vynuogynų – būtent šios baltosios vynuogės. Kalkingas dirvožemis suteikia išskirtinio minerališkumo Blanc de Blancs šampanams, kuriuos daugiausiai ir gamina CHAMPAGNE ANDRE JACQUART. Jacquart šampanas – išskirtinai tik iš Vertus Premier Cru ir Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru terroir.