ANDRE JACQUART Millesime Experience Grand Cru Extra Brut 2013 0,75l (dėž.)
Spalva |
Baltas |
---|---|
Brandinimas |
8 metai |
Prekės ženklas |
Andre Jacquart |
Speciali pakuotė |
taip |
Serviravimo temperatūra, C |
8 |
Derliaus metai |
2013 |
Regionas |
Champagne |
Šalis |
Prancūzija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
12.5 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Chardonnay |
95,95 €127,93 €/l
Aprašymas
Sausas šampanas, pagamintas iš 100% Chardonnay vynuogių, užaugintų Le Mesnil-Sur-Oger Grand Cru vietovėje. Vynmedžiai daugiau nei 65 metų amžiaus. Fermentacija 100% vyksta burgundiškose ąžuolo statinėse. Brandinamas su nuosėdomis 8 metus. Likutinis cukraus kiekis 4g/l. Pagamintas limituotas kiekis.
Tai gastronominis šampanas. Aromate dominuoja brioche kepinių ir migdolų natos. Burnoje kompleksiškas, gaivaus ilgo poskonio.
Dera prie klasikinių patiekalų kaip veršiena su briedžiukais arba azijietiško tipo patiekalų, taip pat įvairių paukštienos patiekalų.
Apie Andre Jacquart
ANDRE JACQUART šampano istorija prasidėjo 1908 m., kai Michel Jacquart nusipirko keletą vynmedžių Le Mesnil-sur-Oger vietovėje, Côte des Blancs širdyje. 1958 m. Michel sūnus, André Jacquart nusprendė perimti šeimos nuosavybę ir įkurti savo šampano namus. 1976 m. Andre tampa Vyndarių profsąjungos prezidentu, o kitais metais – INAO nariu. 1980 m. Andre dukra Chantal Jacquart-Doyard perima vyninės valdymą. Jos dėka ANDRE JACQUART pradeda bendradarbiauti su Italija, Norvegija, Belgija – kyla eksporto pardavimai. Taip pat vyninė pradeda užsiimti vyno turizmu. /
Nuo 2004 m. ANDRE JACQUART valdo Marie Doyard, Andre Jacquart‘o anūkė ir Maurice Doyard, vieno iš CIVC įkūrėjų, proanūkė. Marie tėvas, Pascal Doyard, perduoda Champagne Doyard vynuogynus Champagne Andre Jacquart, taip norėdamas paskatinti savo dukrą toliau keliauti šiuo nuostabiu šampano keliu. Nuo tada, kai Marie pradėjo valdyti nuosavybę, ji įnešė į verslą 3 didelius pakeitimus ir naujoves: vinifikacija ąžuolo statinėse, kad šampanas įgautų kompleksiškumo; ilgas brandinimas, kad būtų pasiekta aukštesnė skonio kokybė; mažas cukraus kiekis, kad išlaikyti vyną ypatingu. 2019 m. CHAMPAGNE ANDRE JACQUART gauna HVE 3 sertifikatą, pažymintį, jog vynininkystė čia tvari – vyndariai itin gerbia savo terroir ir laikosi aukštų standartų augindami vynuoges bei gamindami šampaną. /
Dirvožemis Côte des Blancs vietovėje – kalkingas. Tokia žemė idealiai tinka Chardonnay vynuogėms auginti, todėl čia net 97% vynuogynų – būtent šios baltosios vynuogės. Kalkingas dirvožemis suteikia išskirtinio minerališkumo Blanc de Blancs šampanams, kuriuos daugiausiai ir gamina CHAMPAGNE ANDRE JACQUART. Jacquart šampanas – išskirtinai tik iš Vertus Premier Cru ir Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru terroir.