ABERFELDY 16YO 0,7l (dėž.)

Brandinimas

16 metų

Prekės ženklas

Aberfeldy

Speciali pakuotė

taip

Regionas

Highland

Šalis

Škotija

Stilius

Single Malt

Stiprumas, %

40

Talpa, l

0.7

79,95 114,21 /l

Aprašymas

ABERFELDY 16YO Single Malt Whisky – elegantiškas škotiškas vieno salyklo viskis, gaminamas Highland regione esančioje Aberfeldy distilerijoje, netoli Tay upės. Šis regionas garsėja medumi dvelkiančiu viskių stiliumi, o pati distilerija vadinama „auksinės medaus natos“ meistre.

Tai 16 metų brandintas viskis, 40 % alkoholio stiprumo, papildomai išlaikytas šerio Oloroso statinėse. Ši brandinimo technika subtiliai praturtina Aberfeldy klasikinį profilį – suteikia daugiau vaisių, prieskonių ir gilumo.

Gamyba ir brandinimas

Viskis pirmiausia brandinamas tradicinėse amerikietiško ąžuolo burbono statinėse, kuriose išsivysto medaus, vanilės ir ąžuolo natos. Vėliau jis papildomai brandinamas Oloroso šerio statinėse, kurios suteikia gėrimui sodresnių džiovintų vaisių ir prieskonių niuansų bei šiltesnį charakterį.

Skonis ir aromatas

Aromate jaučiami džiovinti vaisiai, karamelė, švelnus cinamonas ir medus. Skonis sodrus ir glotnus – dominuoja figos, razinos, apelsinų žievelė, švelni kakava ir šilti prieskoniai. Poskonis ilgas, subalansuotas, su lengvu ąžuolo sausučiu.

Patiekimo rekomendacijos

Rekomenduojama mėgautis grynu arba su keliais lašeliais vandens. Tinkamiausia – degustacinė taurė („tulip“), kuri atskleidžia visus aromato ir skonio sluoksnius. Tai puikus pasirinkimas vakaro akimirkai ar rafinuotai dovanai.

Papildoma informacija

Aberfeldy 16YO – dalis nuolatinių distilerijos leidimų, žavintis klasikinės elegancijos ir brandinimo išminties deriniu. Pateikiamas dailioje dėžutėje – puikiai tinka kolekcininkams ar gurmanams.

Apie Aberfeldy
Aberfeldy spirito varykla buvo įkurta 1898 m. gražioje Speyside vietoje ant Tay upės kranto. Būtent čia susilieja aukščiausias šalies kalnas, ilgiausias slėnis ir giliausias ežeras. Distiliavimo gamyklą įkūrė kompanija John Dewar & Sons, kurios užduotis buvo gaminti vieno salyklo viskį dideliais kiekiais. Aberfeldy labai greitai išpopuliarėjo, tačiau per Pirmąjį, o vėliau ir Antrąjį pasaulinį karą nutrūkus miežių tiekimui, spirito varykla kelis kartus buvo sustabdyta ir vėliau parduota „United Distillers“ kompanijai. 1998 m. John Dewar & Sons išsipirko distiliavimo gamyklą ir pradėjo gaminti tiek vieno salyklo, tiek maišyto viskio alkoholinius gėrimus. Vienas iš daryklos ypatybių – gamyboje naudojama tik škotiškos kilmės vanduo, miežiai ir salyklas. 2000 metais įmonė atidarė distiliavimo centrą "Dewar's World of Whisky". Centre organizuojamos ekskursijos po viskio gamybos procesą ir Dewar's prekės ženklo istoriją.