VILLA MARIA Reserve Sauvignon Blanc 0,75l

Spalva

Baltas

Prekės ženklas

Villa Maria

Derliaus metai

2021

Regionas

Marlboro

Šalis

N. Zelandija

Stilius

Sausas

Stiprumas, %

14

Žaliava

Sauvignon Blanc

Serviravimo temperatūra, C

12

Talpa, l

0.75

Derinama su

alyvuogėmis

,

makaronais

,

salotomis

,

sūriais

,

žuvimi

18,95 25,27 /l

Neturime

Aprašymas

Vynas gelsvos spalvos su žalsvu atspalviu. Ryškus, išraiškingas, sodrus vyno aromatas susideda iš mango, pasiflorų, agrastų ir serbentų pumpurų natų, per kurias atsiranda subtilūs mineraliniai ir pikantiški niuansai. Gaivus, lygus vyno skonis pasižymi ryškia vaisiška rūgštele, su prinokusių tropinių vaisių, agrastų, žaliųjų citrinų tonais.

Tai sausas baltasis vynas, pagamintas iš Sauvignon blanc vynuogių. Reserve vyno sudėtyje naudojamos kelių derlių vynuogės, užaugintos Avateri slėnyje Clifford įlankoje. Uogos sunoksta pučiant šaltam vėjui, nuo Tapuae-o-Uenuku kalno, ir brizui ateinančiam į krantą nuo Clifordo įlankos ir Ramiojo vandenyno. Derlius nuimamas nuo kovo pradžios iki balandžio vidurio. Uogos surenkamos mašinų pagalba vėsią naktį, atskiriamos nuo kotelių ir susmulkinamos, o tada siunčiamos į maceravimą, kuris trunka 2 mėnesius. Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpyklose 10–14 ° C temperatūroje. Prieš išpilstant į butelius, vynas lengvai valomas ir filtruojamas.

Vynas patiekiamas su jūros gėrybėmis, minkštais sūriais, tinka prie Azijos virtuvės patiekalų.

APDOVANOJIMAI:

Villa Maria – New Zealand’s Most Awarded Winery
2013 – 87 balai – Wine Spectator, JAV

Apie Villa Maria
1961 metais, Oklando mieste, dar būdamas vos 21-erių metų juonuolis George Fistonich pradeda savo pirmuosius žingnius vieno aro vynuogyne ir jau 1962 metais pagamina pirmąjį savo vyną, kurį pavadina VILLA MARIA. 1970 metais vyninė pradėjo sparčiai plėstis ir augti. 1995 metais Villa Maria tampa akredituota tvarios vynuogių auginimo Naujoje Zelandijoje (SWNZ) nare ir jau 2001 metais pereina prie 100% užsukamų kamščių, tokiu būdu dar labiau prisidėdama prie gamtos išsaugojimo ir „sustainable viticulture“ strategijos. Šiandien „Villa Maria“ yra labiausiai vertinama Naujosios Zelandijos vyninė, kurioje dirba daugiau nei 250 nuolatinių darbuotojų, ji augina 28 skirtingas vynuogių veisles ir eksportuoja vyną į daugiau nei 60 pasaulio šalių.