TENUTE DEL CABREO Il Borgo Toscana IGT 0,75l
49,95 €66,60 €/l
SALENTEIN medinė dėžutė 4 but.
20,00 €
TENUTE DEL CABREO La Pietra Toscana IGT 0,75l
Spalva |
Baltas |
---|---|
Brandinimas |
12 mėn. ąžuolo statinėse + 6 mėn. butelyje |
Prekės ženklas |
Tenute Del Cabreo |
Serviravimo temperatūra, C |
10-12 |
Derliaus metai |
2020 |
Regionas |
Toscana |
Šalis |
Italija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
14 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Chardonnay |
36,95 €49,27 €/l
Aprašymas
TENUTE DEL CABREO La Pietra Toscana IGT – tai išskirtinis baltasis Supertoskanos vynas, pagamintas iš 100% Chardonnay vynuogių, auginamų Tenuta Casa di Sala vynuogynuose, esančiuose Panzano in Chianti kalvose. Šis vynas yra unikalus Chianti vyno scenoje, kai 1983 m. Ambrogio ir Giovanni Folonari nusprendė Chardonnay vynuoges fermentuoti ir brandinti taip, kaip ir didžiuosius Toskanos raudonuosius vynus. Tai lėmė neįprastą ir išskirtinį baltąjį vyną, kuris pasižymi ilgu brandinimo potencialu butelyje.
Apie vyną: 2020 metų derlius pasižymėjo gana vėsia pavasario pradžia, po kurios sekė ilga ir karšta vasara su gerokais dienos ir nakties temperatūrų svyravimais. Tokios sąlygos leido vynuogėms reguliariai nokti, o birželio ir rugsėjo lietūs apsaugojo nuo vandens streso.
Vynininkystė: Vynas gaminamas iš Chardonnay vynuogių, kurios auga 450 metrų virš jūros lygio aukštyje esančiuose Panzano in Chianti kalvų vynuogynuose. Po švelnaus spaudimo ir šalto nusodinimo 24 valandas, vynas dalinai fermentuojamas kontroliuojamoje temperatūroje. Dalis nerūdijančio plieno statinėse, o kita dalis – 5 hektolitrų degintose statinėse (pusė naujos, kita pusė naudotos antrą ir trečią kartą). Po fermentacijos vynas 12 mėnesių brandinamas ąžuolinėse statinėse „bâtonnage“ technika. Prieš pateikiant rinkai, vynas dar mažiausiai 6 mėnesius brandinamas butelyje.
Skonis ir aromatas: 2020 metų La Pietra vynas pasižymi maloniai aštriu aromatu su ramunėlių, džiovintos arbatos, medaus, šalavijo, vaistinių žolelių, citrinos ir citrinmedžio žievelės natomis. Skonis yra turtingas ir šviežias, su saldumo, skrudintų tonų ir kartumo deriniu, bei mėtų ir balzamo poskoniu.
Patiekalų derinimas: Šis vynas puikiai dera su visais šviesios spalvos patiekalais arba tiesiog gali būti mėgautas su draugais.
Tinkamumo laikotarpis: iki 15 metų, todėl jis gali būti ilgai brandinamas ir išlaikyti savo puikias savybes.
La Pietra yra vienas iš pirmųjų itališkų baltųjų vynų, brandintų mažose prancūziško ąžuolo statinėse, ir iki šiol išlieka unikalia Toskanos vynininkystės dalimi.
Atsiliepimai (0)
Add a review
You must be logged in to post a review
Log In
Atsiliepimai
There are no reviews yet