Showing all 12 resultsSorted by latest
Džinas – distiliuotas alkoholinis gėrimas su kadagio uogomis. Džinas gaminamas distiliuojant grūdų spiritą ir skoniui išgauti pridedamos kadagio uogos. Taip pat naudojami ir kiti prieskoniai tokie kaip cinamonas, citrina ar anyžius bei daugelis kitų. Ragaujant gryną produktą jis yra pakankamai sausas, todėl džinas yra viena iš pagrindinių kokteilių sudedamoji dalis. Dažniausiai sutinkamas ir paprasčiausiai padaromas kokteilis yra džinas su toniku.
Džinas atsirado kaip vaistinis alkoholinis gėrimas, kurį vienuoliai ir alchemikai gamino visoje Europoje, ypač Pietų Prancūzijoje, Flandrijoje ir Nyderlanduose, kad gautų „aqua vita“ iš vynuogių ir grūdų distiliatų. Tada jis tapo spirito pramonės prekybos objektu. Džinas atsirado Anglijoje po to, kai buvo pristatytas olandų ir belgų alkoholinis gėrimas „jenever“, kuris iš pradžių buvo vaistas. Nors šis vystymasis vyko nuo XVII amžiaus pradžios, džinas tapo plačiai paplitęs po Viljamo Oranžiečio vadovaujamos 1688 metų šlovingosios revoliucijos ir vėlesnių prancūziško brendžio importo apribojimų.
Dažniausiai sutinkamos 3 džino rūšys. Londono džinas (London Gin, London Dry Gin arba tiesiog Dry Gin) – sutinkama dažniausiai kai skonis ir aromatas yra formuojamas distiliacijos proceso metu į distiliacijos įrenginį dedant kadagio uogas ar kitus natūralius priedus. Šio džino distiliacijai turi būti naudojamas tik aukščiausios kokybės etilo alkoholis. Jokie priedai į šios rūšies džiną negali būti dedami, visą skonį ir aromatą jis turi įgauti distiliacijos proceso metu. Vienas iš pavyzdžių yra Bombay Sapphire Dry Gin. Kita rūšis yra distiliuotas džinas (Distelled Gin) – gamyba beveik nesiskiria nuo aukščiau paminėtos, tačiau skirtumas yra tame, kad leidžiami priedai, kurie dedami po distiliacijos. Trečioji džino rūšis, kada gaminant galima į etilo alkoholį įdėti kadagio uogas, jų ekstraktus ar kitus priedus. Gamybos metus spalva gali būti koreguota. Tai pati paprasčiausia džino rūšis.