Minkštas ir kompleksinis pagardas sužadinantis apetitą saldžiai karstelėjusiu skoniu. Jis gaunamas naudojant seną šeimos receptą, sumaišius pusiau džiovintų vynuogių virtą misą su gerai brandintu vyno actu.
Nuo 1353 m. poeto Dantės palikuonys Conti Serego Alighieri rūpestingai puoselėjo savo dvarus Valpolicella, specializavosi vyno ir kitų tradicinių šio regiono žemės ūkio produktų gamyboje, kad pagamintų įvairų aukštos kokybės maistą stalui.
Išvaizda: tamsi spalva ir vidutinis klampumas, susidarantis dėl pusiau džiovintų vynuogių.
Kvapas: Intensyvus vynuogių luobelės, džiovintų vynuogių ir karamelės aromatas.
Skonis: gerai subalansuotas saldžiarūgštis skonis kartu su medžio statinės aromatais.
Tai pagardas, kurį galima naudoti įvairiais būdais: troškiniai, salotos, pagamintos įvairiausiais būdais, sūriai ir salumi, naudojami kaip aperityvas. Idealiai tinka su padažais liesai keptai mėsai, troškiniams ir raudonos mėsos troškiniams. Puikiai tinka su omletais ar keliais lašais pagardint parmezano gabalėlius.