SAMPIETRANA Plio Salento Chardonnay IGP 0,75l
Spalva |
Baltas |
---|---|
Brandinimas |
6 mėn. statinėje |
Prekės ženklas |
Cantina Sampietrana |
Serviravimo temperatūra, C |
10-12 |
Derliaus metai |
2019 ,2020 ,2021 |
Regionas |
Puglia |
Šalis |
Italija |
Stilius |
Sausas |
Stiprumas, % |
13 |
Talpa, l |
0.75 |
Žaliava |
Chardonnay |
11,95 €15,93 €/l
Neturime
Aprašymas
Tai baltasis sausas vynas, pagamintas iš 100% Chardonnay vynuogių, užaugintų Apulijos regione, Salento subregione. Vynas šiaudų geltonumo spalvos su auksiniais atspindžiais taurėje. Dominuoja gėlių aromatai su pikantiškomis vanilės natomis. Maloniai gaivaus ir patvaraus skonio. Vynas brandintas šešis mėnesius ąžuolo statinėse.
Tinka kaip aperityvas, taip pat dera prie žuvies patiekalų, ypač su vėžiagyviais, jūros ežiais ir austrėmis.
Apie Cantina Sampietrana
Vyno įmonė Cantina Sampietrana buvo įkurta 1952 m. Pokario Italijoje žemės ūkis patyrė didelių pokyčių pasirodžius pirmiesiems traktoriams. Buvo įvesta nauja žemės reforma, pagal kurią žemės sklypai buvo išdalinti vietos ūkininkų kooperatyvams. 8000 kvadratinių metrų Cantina vyno rūsys yra istoriniame centre tarp Brindisi ir Lecce provincijų, vos keli metrai nuo geležinkelio, jungusio Italijos šiaurę ir pietus ir tuo metu buvusi vienintelė transporto rūšis. „Cantina Sampietrana“ daugelį metų išliko ištikima savo tradicijoms, tačiau tuo pat metu sugebėjo prisitaikyti prie pasaulinės rinkos pokyčių, diegdama modernias technologijas ir padidindama savo vynuogynų plotus. Šiandien vynuogynai užima 190 hektarų derlingos žemės ir yra vietovėje, kurios klimato sąlygos idealiai tinka Primitivo, Negroamaro, Malvasia, Cabernet, Montepulciano, Susumaniello ir Chardonnay vynuogių nokinimui. Įmonės vynai geriausiai atspindi būdingą „terroir“, pasižymi savitu kompleksiškumu, elegancija ir unikalumu.