RODNIK’S Classic 0,7l

Šalis

Ispanija

Prekės ženklas

Beveland

Stiprumas, %

70

Talpa, l

0.7

32,95 47,07 /l

Aprašymas

Apie Rodnik’s Classic

Absentas gaminamas iš pelynų, anyžių ir pankolio (šios 3 sudėtinės dalys kartais vadinamos „Šventąja trejybe“), taip pat specifiniam skoniui išgauti gali būti dedama mėtų, kiniškų anyžių, mažojo pelyno. „Rodnik’s“ yra absentas iš Ispanijos. Šis absentas pasižymi švelnesniu anyžių aromatu nei prancūziškas bendravardis, todėl jis idealiai tinka lėtiesiems (long drink) ir įprastiniams kokteiliams gaminti. Rodnikas tapo pirmuoju ispanu, kuris pertvarkė absento gamybą. „Rodnik’s Absinthe“ yra autentiškas absentas, distiliuotas Ispanijoje iš geriausių Viduržemio jūros augalų ir žolelių. Dėka didelio pelynų (Artemisia absinthium) kiekio jis yra itin aromatingas ir “minkštas”.

Kaip naudoti?

Tradicinis dar dažnai vadinamas prancūziškuoju absento gėrimo būdu: iį taurelę įpilama absento, ant viršaus dedama speciali absento arba desertinė šakutė o ant jos – gabalėlis cukraus. Pats procesas prasideda, kai ant cukraus gabalėlio lašinamas šaltas vanduo, kol gėrimas praskiedžiamas santykiu 3:1 arba 5:1. Absentui maišantis su vandeniu išsiskiria dalis etanolyje ištirpusių eterinių aliejų, kurie sudaro emulijos sluoksnį ir suteikia gėrimui balkšvą, silpnai švytintį atspalvį. Kai kurie absento gamintojai rekomenduoja cukraus nenaudoti, tačiau vandens pilti būtina.

Lietuvoje dar dažnai mėgstama absentą “padegti”. Šaukšteliu pasemiama cukraus, kuris suvilgomas absente ir padegamas. Kai cukrus išsilydo, dar degantį reikia išmaišyti absente. Užsidegęs absentas praskiedžiamas, jį užgesinant, vandeniu. Tokiu būdu irgi susidaro balkšvos spalvos gėrimas. Šį būdą XX a. 10 dešimtmetyje išpopuliarino Čekijos alkoholio gamintojai, nes jų gaminamame gėrime „Absinth“ buvo mažiau aliejų, todėl geriant tradiciniu būdu jis neįgautų balkšvos švytinčios spalvos.