Vyninė Reboreda A Telleira
🍇 Ar girdėjote apie Ribeiro, vieną iš seniausių Galicijos vyno regionų? Šis istorinis Ribeiro regionas laikomas vyno perlu. Jis įsikūręs pietų-centro Galicijoje, prie Ourensės ir Pontevedros provincijų sienų slepia ne tik unikalią geografiją, bet ir įspūdingą vyno istoriją. Ribeiro, kaip vyno regionas oficialiai pripažintas 1932 m., tačiau jo vyno tradicijos siekia Romos imperijos laikus. Čia vyną puoselėjo vienuoliai, o gėrė ne tik karaliai, bet ir naujakuriai. Remiantis šaltiniais, Ribeiro vynai lydėjo Kristupą Kolumbą į Amerikos žemynus, tapdami pirmaisiais vynais pasiekusiais Naująjį pasaulį. Taip pat remiantis Ispanijos teise, Ribeiros (Ribadavijos) regiono vynai buvo pirmieji Ispanijos su saugoma kilmės nuoroda.
Unikali geografinė padėtis:
Ribeiro reiškia „upės pakrantė“ – ir tai atspindi regiono esmę. Čia upės formuoja ne tik kraštovaizdį, bet ir gyvenimo ritmą, o jų įtaka sukuria vynuogių auginimui idealią aplinką.
Ribeiro kraštovaizdį formuoja trys pagrindinės upės – Avia, Arnoia ir Miño – kurios sukūrė derlingus slėnius bei terasas, vadinamas ,,socalcos’’. Šios terasos puikiai tinka vynuogynams, kurių didžioji dalis įsikūrę ant saulėtų šlaitų, kur augalai mėgaujasi natūralia šiluma ir puikia drenažo sistema.
☀️ Idealus klimatas:
Ribeiro klimatas yra unikalus – tai Galicijos pakrantės jūrinio ir Ispanijos centrinio lygumų Viduržemio jūros klimato mišinys. Kalnų grandinės apsaugo regioną nuo audrų ir perteklinės drėgmės, todėl metinis kritulių kiekis siekia apie 800 mm, o vidutinė temperatūra – apie 14 °C.
🍷 Norime pristatyti savo naujieną – vynus iš REBOREDA A Telleira vyninės
A Telleira yra vyninė, įsikūrusi Galicijoje, Ispanijoje, besispecializuojanti aukštos kokybės vynų iš Godello vynuogių gamyboje. Ši vyninė įkurta siekiant atgaivinti ir puoselėti šio regiono vynininkystės tradicijas, kurios buvo beveik pamirštos dėl istorinių ir ekonominių iššūkių. Vyninė siekia sukurti vynus, kurie atspindi Galicijos kraštovaizdžio unikalumą ir istoriją. Jų filosofija grindžiama tvarumo principais, siekiant išsaugoti aplinką ir pagerinti vynuogių auginimo praktiką. „A Telleira“ yra magiškas trikampis, susidedantis iš trijų vynuogynų, kurių kiekvienas turi skirtingą dirvožemio tipą: akmeningą, molingą ir smėlio-žemės mišinį. Senovėje šių trijų žemių raudonasis dirvožemis buvo naudojamas gaminti molio čerpes, kurios dengė namų stogus. Būdamas prie Miño upės, šis regionas turi labai ypatingą mikroklimatą, nes vanduo sušvelnina temperatūrų skirtumus šioje D.O. Ribeiro zonoje.
Vynininkystės kelias
A Telleira vynininkystės kelias prasideda nuo kruopštaus vynuogių auginimo. Vyninė taiko tvarias auginimo ir gamybos praktikas, siekdama išgauti regiono terroiro unikalumą. Vynuogės skinamos rankomis, kad būtų užtikrinta jų kokybė ir sveikata. Po derliaus nuėmimo vynuogės fermentuojamos ir brandinamos naudojant modernias technologijas, kurios leidžia išsaugoti natūralias vyno savybes.
Vyno rūšys
A Telleira vyninės vynai, kurie papildė www.winemaker.lt lentynas verti dėmesio ir, žinoma, verti atsidurti Jūsų taurėje! Pasimėgaukite!
REBOREDA A Telleira Parcelas Treixadura & Godello
Elegantiškas baltasis vynas iš Galicijos, su subtiliais citrusinių vaisių ir gėlių aromatais, puikiai subalansuotas gaivumu ir švelniu mineraliniu poskoniu.
REBOREDA A Telleira Treixadura
Švelnus ir gaivus baltasis vynas su vaisių ir gėlių aromatais, išsiskiriantis citrusinių vaisių, obuolių ir mineralinių tonų subtilumu ir ilgai išliekančiu poskoniu.
REBOREDA A Telleira Loureira
Vaisinis ir gaivus baltasis vynas, pasižymintis citrusinių vaisių, persikų ir gėlių aromatais, švariu skoniu ir ilgai išliekančiu mineraliniu poskoniu.
REBOREDA A Telleira Mencia
Intensyvus raudonasis vynas, su ryškiais raudonųjų uogų, juodųjų serbentų ir prieskonių aromatais, puikiai subalansuotas su švelnia struktūra ir ilgai išliekančiu, subtiliu mineraliniu poskoniu.