MACALLAN Single Malt Whisky Double Cask 12YO 0,7l (dėž.)

Brandinimas

12 metų

Prekės ženklas

Macallan

Speciali pakuotė

taip

Regionas

Highland

Šalis

D. Britanija

Stiprumas, %

40

Talpa, l

0.7

82,95 118,50 /l

Aprašymas

MACALLAN Single Malt Whisky Double Cask 12YO – tai aukščiausios kokybės škotiškas vieno salyklo viskis („Single Malt Whisky“), gaminamas legendinėje Macallan distilerijoje, įsikūrusioje Speyside regione, Škotijoje. Šis regionas ypatingai vertinamas dėl subtilaus klimato ir itin švaraus vandens šaltinių, kurie suteikia viskiui unikalų skonį bei išskirtinį aromatų gilumą.

Šis 12 metų brandintas viskis pasižymi 40 % alkoholio stiprumu. „Double Cask“ pavadinimas žymi ypatingą dvigubo brandinimo metodą, kai viskis bręsta dviejų tipų ąžuolo statinėse – amerikietiško ir europietiško ąžuolo, anksčiau naudotose ispaniško šerio brandinimui. Šis derinys sukuria subtilų balansą tarp saldaus vaisiškumo ir lengvo prieskonių kompleksiškumo, būdingo Macallan stiliui.

Gamyba ir brandinimas

MACALLAN Double Cask 12YO viskis distiliuojamas tradiciniu škotišku būdu, naudojant varinius distiliavimo puodus („pot stills“). Brandinimas vyksta lygiagrečiai dviejų rūšių statinėse – amerikietiško ir europietiško ąžuolo, prieš tai prisotintose ispanišku šeriu. Šis unikalus dviejų statinių brandinimo metodas suteikia viskiui nepakartojamo skonio subtilumo, aromatinės harmonijos ir elegantiškumo.

Skonis ir aromatas

MACALLAN Double Cask 12YO aromate dominuoja ryškūs medaus, vanilės, citrusų žievelės ir karamelizuotų vaisių akcentai, papildyti lengvomis ąžuolo ir cinamono natomis. Gomuryje juntama elegantiška, glotni tekstūra su sodriomis razinų, keptų obuolių, irisų bei subtilių prieskonių natomis. Poskonis ilgai išliekantis, su švelniu vanilės saldumu, lengvais prieskoniais ir ąžuolo užuominomis.

Patiekimo rekomendacijos

Šį viskį geriausia ragauti gryną arba su keliais lašeliais šalto vandens, leidžiančio pilnai atsiskleisti skonio subtilybėms. Optimaliausia patiekti specialioje viskio degustacinėje taurėje („tulip“ formos) arba klasikinėje viskio taurėje, kurioje išryškėja visi aromato ir skonio niuansai.

Papildoma informacija

MACALLAN Double Cask 12YO yra vertinamas tarptautinių ekspertų ir yra pelnęs daugybę apdovanojimų. Prabangi pakuotė – stilinga dėžutė – suteikia papildomos išskirtinės vertės, todėl puikiai tinka dovanojimui ar papildyti aukštos kokybės viskio kolekciją.

Daugiau šio gamintojo produktų rasite ČIA.

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

There are no reviews yet

Add a review
You must be logged in to post a review Log In
Apie Macallan
Apie The Macallan

The Macallan – vieno salyklo škotiško viskio prekės ženklas, kurio istorija prasidėjo 1824 m. Speisaido regione, ant kalvos virš River Spey, Easter Elchies dvare. Tai vienas pirmųjų licencijuotų distiliuotojų Škotijoje, per beveik du šimtmečius išaugęs į pasaulinį kokybės simbolį. Jo reputacija grindžiama vadinamaisiais „Six Pillars“ – šešiais principais, apimančiais unikalią vietą, mažus varinius distiliavimo katilus, griežtą statinių atranką, natūralią spalvą, subalansuotą skonį ir meistrišką gamybos procesą. Šie elementai užtikrina, kad kiekvienas leidimas išlaikytų prekinio ženklo išskirtinumą ir nuoseklumą.

Statinės – skonio šerdis

The Macallan išskirtinumas prasideda nuo ąžuolinių statinių. Prekės ženklas dirba su partneriais Ispanijoje, kur atrenkamas aukščiausios kokybės ąžuolas, džiovinamas natūraliai, o vėliau sezonuojamas iki 18 mėnesių. Šiose statinėse brandinamas vynas, kuris prisotina medį aromatais ir taninais, o tik tuomet jos keliauja į Škotiją. Manoma, kad net 80 % galutinio viskio skonio ir aromato priklauso būtent nuo statinių kokybės. Kiekviena partija kruopščiai tikrinama, kad būtų užtikrintas nuoseklus charakteris ir natūrali spalva – be jokių dirbtinių dažiklių.

Meistrystė ir tvarumas

The Macallan išsiskiria ne tik gamybos tikslumu, bet ir atsakingu požiūriu į aplinką bei bendruomenę. Prekės ženklas investuoja į tvarią žaliavų kilmę, siekia mažinti poveikį aplinkai ir išsaugoti Speisaido kraštovaizdį. Tai viskio gamintojas, kuriam svarbus ne tik galutinis produktas, bet ir visa kelionė nuo giles iki taurės. Kiekvienas butelis – tai pasakojimas apie laiką, vietą ir žmones, kurių darbas bei aistra leidžia išlaikyti šimtmečius gyvuojančią tradiciją.