MACALLAN Single Malt A Night on Earth Jerez viskis 0,7l (dėž.)

Prekės ženklas

Macallan

Speciali pakuotė

taip

Talpa, l

0.7

145,95 208,50 /l

Aprašymas

MACALLAN Single Malt A Night on Earth Jerez viskis 0,7l (dėž.)

Šis riboto leidimo Single Malt Scotch Whisky – tai trečiasis „A Night on Earth“ serijos leidimas, sukurtas minint „The Macallan“ 200 metų sukaktį. Įkvėpimas šiam viskiui atkeliavo iš Andalūzijos pietuose esančio Chereso (Jerez de la Frontera) – vietos, kurioje gimsta šerio vynas ir kur brandinamos išskirtinės „The Macallan“ statinės.

„A Night on Earth Jerez“ simbolizuoja metų pabaigos tradicijas, bendrystę ir šventinį susibūrimą. Tai šiltas, jaukus ir turtingas viskis, kuriame atsiskleidžia The Macallan meistrų patirtis bei Chereso šerio aromatų gilumas.

Gamyba ir brandinimas

Šis Macallan škotiškas viskis brandintas Europos ir Amerikos ąžuolo statinėse, kurios anksčiau buvo prisotintos šerio vyno. Tokia brandinimo technika suteikia gėrimui sodrų skonį ir išraiškingas aromatines natas – nuo medaus ir riešutų iki subtilių prieskonių ir citrusinių vaisių.

Skonis ir aromatas

Aromate jaučiamas medumi aplietų andalūziškų sausainių (pestiños) kvapas, saldžios razinos, cinamonas, anyžius, turtingas ąžuolas ir ryškūs citrusai. Skonyje atsiskleidžia saldžios tešlos, baltųjų vynuogių, medumi glazūruotų migdolų, vanilės ir švelnių prieskonių natos, lydimos gaivaus rozmarino atspalvio. Poskonis saldus, šiltas ir ilgai išliekantis.

Patiekimo rekomendacijos

Macallan A Night on Earth Jerez viskį geriausia ragauti gryną, kambario temperatūroje, kad pilnai atsiskleistų jo sodrus šerio aromatas ir natūralus saldumas. Tai išskirtinis pasirinkimas šventiniam vakarui ar dovanai vertinančiam kokybę viskio mėgėjui.

Kilmės šalis – Škotija. Riboto leidimo viskis, sukurtas „The Macallan Whisky Mastery Team“ bendradarbiaujant su Chereso šerio vyno gamintojais.

Atsiliepimai (0)

Atsiliepimai

Kol kas atsiliepimų nėra

Pridėti atsiliepimą
Norėdami parašyti atsiliepimą, turite būti prisijungę Log In
Apie Macallan
Apie The Macallan

The Macallan – vieno salyklo škotiško viskio prekės ženklas, kurio istorija prasidėjo 1824 m. Speisaido regione, ant kalvos virš River Spey, Easter Elchies dvare. Tai vienas pirmųjų licencijuotų distiliuotojų Škotijoje, per beveik du šimtmečius išaugęs į pasaulinį kokybės simbolį. Jo reputacija grindžiama vadinamaisiais „Six Pillars“ – šešiais principais, apimančiais unikalią vietą, mažus varinius distiliavimo katilus, griežtą statinių atranką, natūralią spalvą, subalansuotą skonį ir meistrišką gamybos procesą. Šie elementai užtikrina, kad kiekvienas leidimas išlaikytų prekinio ženklo išskirtinumą ir nuoseklumą.

Statinės – skonio šerdis

The Macallan išskirtinumas prasideda nuo ąžuolinių statinių. Prekės ženklas dirba su partneriais Ispanijoje, kur atrenkamas aukščiausios kokybės ąžuolas, džiovinamas natūraliai, o vėliau sezonuojamas iki 18 mėnesių. Šiose statinėse brandinamas vynas, kuris prisotina medį aromatais ir taninais, o tik tuomet jos keliauja į Škotiją. Manoma, kad net 80 % galutinio viskio skonio ir aromato priklauso būtent nuo statinių kokybės. Kiekviena partija kruopščiai tikrinama, kad būtų užtikrintas nuoseklus charakteris ir natūrali spalva – be jokių dirbtinių dažiklių.

Meistrystė ir tvarumas

The Macallan išsiskiria ne tik gamybos tikslumu, bet ir atsakingu požiūriu į aplinką bei bendruomenę. Prekės ženklas investuoja į tvarią žaliavų kilmę, siekia mažinti poveikį aplinkai ir išsaugoti Speisaido kraštovaizdį. Tai viskio gamintojas, kuriam svarbus ne tik galutinis produktas, bet ir visa kelionė nuo giles iki taurės. Kiekvienas butelis – tai pasakojimas apie laiką, vietą ir žmones, kurių darbas bei aistra leidžia išlaikyti šimtmečius gyvuojančią tradiciją.