LOUIS JADOT Meursault Blanc AC 0,75l
| Spalva |
Baltas |
|---|---|
| Brandinimas |
15 mėn. |
| Prekės ženklas |
Louis Jadot |
| Derliaus metai |
2017 |
| Regionas |
Burgundy |
| Šalis |
Prancūzija |
| Stilius |
Sausas |
| Stiprumas, % |
13 |
| Žaliava |
Chardonnay |
| Serviravimo temperatūra, C |
10-12 |
| Talpa, l |
0.75 |
| Derinama su |
balta mėsa grietinėlės padaže ,paukštiena ,vėžiagyviais ,žuvimi |
61,95 €82,60 €/l
Neturime
Vynas aukso geltonumo spalvos. Kvapnus vyno aromatas užpildytas liepų, persikų ir baltų gėlių niuansais. Skonis brandus, elegantiškas, ryškios rūgšties. Juntami subrendusių vaisių, sviesto, lazdyno riešutų ir prieskonių tonai.
Tai baltasis sausas vynas, pagamintas iš 100% Chardonnay vynuogių. Meursault yra keturių komunų centras – Meursault, Blagny, Chassagne ir Puligny. Ši Côte de Beaune dalis vadinama „Côte de Blanc“ – dėl baltųjų vynuogių dominavimo. Vynuogynai, kuriuose auginamos Chardonnay uogos Meursault gamybai, yra plačiausi Côte de Beaune. Jie išsidėstę šlaituose, 230–360 metrų aukštyje virš jūros lygio. Rytinė šlaitų orientacija suteikia maksimalų saulės spindulių kiekį, o kreidos ir klintmolio dirvožemis, puikiai tinka Chardonnay vynuogėms. Derlius nurenkamas rankomis. Po fermentacijos ir dalinės malolaktinės fermentacijos vynas brandinamas 15 – 18 mėnesių: viena dalis – ąžuolo statinėse, kita – nerūdijančio plieno talpose. Gali būti vartojamas dabar arba laikomas iki 15 metų.
Puikiai tiks prie vėžiagyvių, midijų, paukštienos ar žuvies grietinėlės padaže, bei įvairių sūrių.
