
CAMUS VSOP Borderies 40% 0,7l (dėž.)
57,95 €82,79 €/l

LUNARIA Ramoro Pinot Grigio Brut Nature 0,75l
17,95 €23,93 €/l
LAMBAY Irish Malt 43% 0,7l (dėž. su 2 taurėm)
Prekės ženklas |
Lambay |
---|---|
Speciali pakuotė |
taip |
Šalis |
Airija |
Stilius |
Blended |
Stiprumas, % |
43 |
Talpa, l |
0.7 |
49,95 €71,36 €/l
Neturime
Aprašymas
LAMBAY Irish Malt – naujoviškas airiškas viskis, dvigubo ir trigubo distiliavimo, vieno salyklo mišinys, brandinamas ex burbono statinėse ir meistriškai sumaišomas iki galutinio brandinimo Camus konjako statinėse. Prieš pildant statines, jos „pailsi“ gryname jūros ore, veikiamos jodo, druskos ir dumblių. Leisdamas šiems subtiliems elementams veikti statinių medieną, gamintojas suteikia viskiui naują skonio profilį ir subalansuotą pabaigą. Viskis brandinamas 3 metus. Taip pat gamyboje naudojamas krištolo skaidrumo vanduo iš vietinio Lambay salos šulinio, vadinamo Trinity. Išpilstymas vyksta be išankstinio šalto filtravimo.
Viskis – tamsios gintaro spalvos su raudonmedžio atspalviu. Skonis švelnus, harmoningas, šildantis, su kokoso, salyklo, džiovintų uogų, muskato ir kardamono užuominomis. Malonus saldumas ilgame poskonyje, pasižymintis pikantiškais niuansais. Viliojantis viskio aromatas alsuoja salyklo, kvapnių gėlių, prinokusių bananų ir figų užuominomis.
Viskis puikiai tinka vartoti gryna forma arba įlašinus kelis lašus vandens.
Apie Lambay
Prie rytinės Airijos pakrantės yra nedidelė spalvinga sala Lambay, kurios plotas yra tik 2,5 km². Cecil Baring, trečiasis baronas Revelstoke, įsigijo salą 1904 m. Iki šio pirkimo Lambay daugelį amžių priklausė privačiai nuosavybei. To priežastis buvo barono ir jo žmonos pasmerkimas ir persekiojimas iš Airijos katalikų visuomenės. Ir viskas dėl to, kad jis yra airis, o ji – amerikietė, o tai tais laikais buvo visiškai nepriimtina. Šiandien Lambay sala priklauso 7-ajam Revelstoke baronui Aleksandrui Baringui. Jo šeima yra vieninteliai žmonės saloje ir gyvena nuostabioje aplinkoje, nors ir atšiauriame klimate.
Prieš keletą metų Aleksandr ir Cyrila Camus, garsūs Camus konjako namų savininkai, nusprendė įkurti bendrą projektą ir pradėjo gaminti unikalų airišką viskį Lambay. Projekto idėja – viskis trigubai distiliuojamas ir brandinamas konjako statinėse Camus, kurias specialiai atrinko konjako namų prižiūrėtojas Patrick Léger. Tuo pačiu metu gamybai naudojamas vanduo iš Lambėjuje esančio Trinity šulinio. Salyklo ir grūdų viskio mišinys 4 metus brandinamas ąžuolinėse ex burbono statinėse, po to viskis papildomai brandinamas Camus konjako ąžuolo statinėse. Konjako statinės, kurios naudojamos vieną kartą, iš anksto išdžiovinamos (statinės sugeria iki 12 litrų konjako spirito) ir siunčiamos trumpam pailsėti, prieš tolimesnį viskio brandinimą.