
CAMUS VSOP Borderies 40% 0,7l (dėž.)
57,95 €82,79 €/l

LUNARIA Ramoro Pinot Grigio Brut Nature 0,75l
17,95 €23,93 €/l
LAMBAY Blend 40% 0,7l
Prekės ženklas |
Lambay |
---|---|
Speciali pakuotė |
taip |
Šalis |
Airija |
Stilius |
Blended |
Stiprumas, % |
40 |
Talpa, l |
0.7 |
38,95 €55,64 €/l
Aprašymas
Lambay Blend – tai Airijoje sukurtas viskio mišinys, kuriame derinami kelių rūšių grūdų ir salyklų viskiai. Gamyboje naudojamas tyras Trinity Well šaltinio vanduo iš Lambay salos, o brandinimo procese pasitelkiama prancūzų konjako namų Camus patirtis, suteikianti gėrimui unikalų charakterį.
Gamyba ir brandinimas
Šis viskis brandinamas burbono statinėse, o vėliau perkeliamas į konjako statines iš Camus namų. Toks dvigubas brandinimas suteikia gėrimui kompleksiškumo ir sodrų skonio profilį. Kiekviena partija kruopščiai atrenkama, kad būtų užtikrinta aukšta kokybė.
Skonis ir aromatas
Aromate atsiskleidžia prinokusių vaisių, vanilės, medaus ir lengvų gėlių natos. Skonis švelnus, su subtiliu saldumo ir prieskonių balansu, o poskonis – ilgas, šiltas ir maloniai švelnus.
Kaip mėgautis
Rekomenduojama ragauti gryną kambario temperatūroje arba su ledu. Taip pat puikiai tinka kokteiliams, kuriuose norisi švelnaus ir subalansuoto viskio charakterio.
Papildoma informacija
Lambay Blend išsiskiria savo elegantišku butelio dizainu, todėl tinka kaip dovana ar kolekcijos papildymas.
Apie Lambay
Prie rytinės Airijos pakrantės yra nedidelė spalvinga sala Lambay, kurios plotas yra tik 2,5 km². Cecil Baring, trečiasis baronas Revelstoke, įsigijo salą 1904 m. Iki šio pirkimo Lambay daugelį amžių priklausė privačiai nuosavybei. To priežastis buvo barono ir jo žmonos pasmerkimas ir persekiojimas iš Airijos katalikų visuomenės. Ir viskas dėl to, kad jis yra airis, o ji – amerikietė, o tai tais laikais buvo visiškai nepriimtina. Šiandien Lambay sala priklauso 7-ajam Revelstoke baronui Aleksandrui Baringui. Jo šeima yra vieninteliai žmonės saloje ir gyvena nuostabioje aplinkoje, nors ir atšiauriame klimate.
Prieš keletą metų Aleksandr ir Cyrila Camus, garsūs Camus konjako namų savininkai, nusprendė įkurti bendrą projektą ir pradėjo gaminti unikalų airišką viskį Lambay. Projekto idėja – viskis trigubai distiliuojamas ir brandinamas konjako statinėse Camus, kurias specialiai atrinko konjako namų prižiūrėtojas Patrick Léger. Tuo pačiu metu gamybai naudojamas vanduo iš Lambėjuje esančio Trinity šulinio. Salyklo ir grūdų viskio mišinys 4 metus brandinamas ąžuolinėse ex burbono statinėse, po to viskis papildomai brandinamas Camus konjako ąžuolo statinėse. Konjako statinės, kurios naudojamos vieną kartą, iš anksto išdžiovinamos (statinės sugeria iki 12 litrų konjako spirito) ir siunčiamos trumpam pailsėti, prieš tolimesnį viskio brandinimą.